Egészség

Ezeket igyuk a ragyogó arcbőr érdekében

Másról sem hallunk, csak hogy ezt meg ezt együk annak érdekében, hogy sokáig egészségesek maradjunk. De vajon mit igyunk?

Ki ne vágyna egészséges, fiatalos hamvas arcbőrre? Ma már senki előtt nem titok, hogy azt, amit a szervezetünkbe viszünk egészen pontosan meglátszik nemcsak az alakunkon, de hajunk, körmünk, bőrünk egészségén is.

Tiszta víz

Természetesen legfontosabb szervezetünk számára az elegendő mennyiségű tiszta víz. Egyetlen krém sem táplálja a bőrünket olyan hatékonyan, mint a belső hidratálás.

Uborkás víz

De ha már unjuk a tiszta, íztelen vizet, akkor tegyünk bele pár szelet gyümölcsöt vagy zöldséget, azon belül is főleg uborkát. Rengeteg szilícium és magnézium található benne, ajándék a bőrünk számára, arról nem is beszélve, hogy az uborkás víznek nagyszerű, frissítő íze van.

Zöld tea 

Aki már valaha is fogyókúrázott, az biztosan ivott már napi több csésze zöld teát. Ám nem csak az alakjának tett ezzel jót, hanem a bőrének is. A benne található  katechinek, polifenolok ugyanis fantasztikus antioxidánsok, melyek ragyogóvá teszik az arcbőrt.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Paradicsomlé

Ha lehet, ragaszkodjunk a nagyi polcán lévő ivóléhez, vagy pedig a saját készítésű paradicsomléhez, ezeben ugyanis pontosan tudjuk mi van: likopin és antioxidánsok mindenféleképpen, melyek segítenek bőrünknek felvenni a harcot a káros környezeti hatásokkal.

Kávé

S bizony a kávé is kifejezetten jót tesz a bőrnek, persze a megfelelő formában: feketén, édesítőszer és tejszín nélkül, így ugyanis segít harcolni a napból érkező káros sugarak ellen, igen, még télen is.