Stílus

Házilag a repedezett sarkak ellen

Bár nyáron jobban zavar minket, hiszen szandálokat és papucsokat hordunk, télen sem szabad elfeledkeznünk sarkaink ápolásáról. A makacs bőrkeményedéstől ugyanis sokkal nehezebb megszabadulni, ha a hosszú téli időszakban nem fordítunk rá kellő gondot. Mutatunk néhány házi sarokápolási trükköt.

Fontos, hogy bármivel is kezeljük a kiszáradt, repedezett bőrt a sarkunkon, előtte érdemes lereszelni és beáztatni, hiszen a felpuhított bőrrel könnyebb bánni.

Növényi olaj

Az olaj nagyon sok mindenre használható a szépségápolásban, hiszen remekül puhítja a bőrt és természetes alapanyag. Kenjük be a lábunkat alaposan olajjal, majd húzzunk zoknit, így nem fogunk elcsúszni és a padlót sem kenjük össze olajjal, amelynek lesz ideje a bőrünkbe ivódni. Már néhány alkalom után érezni fogjuk a hatását.

Fotó: iStock.com/puhhha

Fotó: iStock.com/puhhha

Kókuszolaj

Használhatjuk főzéshez és szépségápoláshoz is, akárcsak az egyszerű olívaolajat vagy más növényi olajat. Ezzel is csak be kell dörzsölni a lábunkat, és segít majd megszabadulni a repedezett bőrtől.

Méz

Valószínűleg furán hangzik a gondolat, hogy mézet kenjünk a lábunkra, hiszen ragacsosak leszünk tőle, de megéri. Érdemes kinevezni egy pár zoknit erre a célra, mert ha mézezés után a lábunkra húzzuk, nem biztos, hogy könnyen ki tudjuk majd mosni belőle a ragacsos anyagot.

Banán

Talán akad otthon egy barnuló banán, amit senki nem enne már meg, akkor se dobjuk ki, hanem pépesítsük össze és kenjük be vele a lábunkat. Hagyjuk rajta 20 percig, hogy legyen ideje kifejteni a hatását és utána langyos vízzel mossuk le. Azonnal érezni fogjuk a hatását.