Siker

Legyünk profi listakészítők!

Vannak, akik abban hisznek, hogy a legjobb csak úgy sodródni az árral és fejben összerakni a teendőket, de sokan inkább a listákra és a rendszerezésre szavaznak. Mi is inkább az utóbbira voksolunk, hiszen a listaírás nemcsak nagy segítség lehet a hétköznapokban, de igazán kreatív tevékenység is.

Mint olyan sok mindent, természetesen a listaírást is tanulni és gyakorolni kell, mire igazán profik leszünk benne. A jó lista, a hatékony munka és jó időbeosztás kulcsa is lehet, így ne vegyük félvállról. A listaírás nemcsak sikeresebbé tehet minket, növeli a hatékonyságunkat, de csökkenti a stresszt is, mivel átláthatóbbá válnak a teendőink, nyugodtabbak és produktívabbak leszünk.

Fontossági sorrend

Priorizáljunk, hiszen a hatékonyság lényege, hogy tudjuk, mi az, aminek bele kell férnie az adott napba. Ne higgyük, hogy ez olyan könnyű, lehet, hogy valamit bele akarunk zsúfolni a listánkba, mert azt gondoljuk, hogy gyorsan meg tudjuk csinálni, de ezzel hátrább sorolunk egy igazán fontos dolgot.

Fotó: Unsplash/ Jeff Sheldon

Fotó: Unsplash/Jeff Sheldon

Gondolkozzunk előre

Ahhoz, hogy ezt a sorrendet jól fel tudjuk állítani, érdemes magunk előtt látni az egész hetet vagy a következő pár napot. A listaírás segít majd, hogy megelőzzük a halogatást és összeszedettebbek legyünk.

Egy szép füzet

Mert bizony ehhez is kell motiváció és sokkal szívesebben veszünk kézbe egy szuper füzetet, egy szép határidőnaplót, mint egy egyszerű fehér papírt. Legyen kicsi, amely elfér a táskánkban vagy a zsebünkben, és legyen öröm kézbe venni hónapok múlva is.

Csak kreatívan!

A listánk ne csak egy papírra vetett skicc legyen, gondoljuk át, szépen írjuk. Akár bullet journal formájában is megpróbálhatjuk, biztosan élvezetesebb lesz kipipálni egy-egy dolgot, amivel elkészültünk, mintha csak egy egyszerű firka lenne.