Stílus

5 természetes gyógymód pattanásos bőrre

A pattanások, mitesszerek bizony önbizalomromboló hatásúak, bármennyire is rendben vagyunk önmagunkkal. Az arcunkon megjelenő pöttyök az egész napi hangulatunkra rányomhatják a bélyegüket, és sokan még a programjaikat is inkább lemondják ilyenkor. Nem kell azonban megbékélnünk a helyzettel, a konyhában található természetes összetevők segítségével leszámolhatunk a pattanásokkal!

Uborka

A kígyóuborka összehúzó hatással bír, valamint található benne C-vitamin és antioxidáns, melyek csökkentik a gyulladást. Hámozzuk meg, daraboljuk fel és turmixoljuk le, majd egy vattakorong segítségével töröljük át az uborkalével az arcunkat.

Citrom

A citromlé eltávolítja a felesleges olajat a bőrről, elpusztítja a baktériumokat, tisztítja a pórusokat és halványítja a sötét foltokat. Töröljük át arcunkat frissen facsart citromlével egy vattakorong segítségével. Citromlevet egyébként belsőleg is érdemes fogyasztanunk minden nap!

Fotó: Unsplash/ Abigail Keenan

Fotó: Unsplash/Abigail Keenan

Burgonya

A burgonyában található keményítő remekül halványítja a sötét foltokat, és selymessé varázsolja a bőrt. Szimplán átdörzsölhetjük arcunkat egy szelet nyers krumplival, vagy össze is turmixolhatjuk, és felvihetjük a masszát néhány percre a bőrünkre.

Répa

A répa remekül megtisztítja a bőrt, így megakadályozza az újabb pattanások kialakulását. Pépesítve vigyük fel arcbőrünkre, vagy turmixoljuk le, és vattakoronggal dörzsöljük bele a bőrünkbe, majd ha teljesen beszívta, öblítsük le.

Aloe vera

A növény leveleiben található gél fertőtlenítő hatású, és regenerálja a bőrsejteket. Csak kenjük vékonyan az érintett területekre, hagyjuk teljesen megszáradni, majd mossuk meg arcunkat.

Forrás