Siker

A stresszmentes élet 5 apró titka

Csodálkozva nézhetünk egyes embertársainkra, akik játszi könnyedséggel élik a hétköznapjaikat. Reggel belibbennek a munkahelyükre, mosolyogva végigdolgozzák a napot, majd hazaröppennek, ahol minden bizonnyal ugyanazzal a légies könnyedséggel fejezik be a napjukat, mint amivel elkezdték. Mi meg azon gondolkozunk, vajon hogy csinálják. Mi lehet a stresszmentes élet titka?

Valószínűleg a mi ismerőseink között is vannak olyan emberek, akiken nem látszik a stressz. Minden bizonnyal azért, mert vagy el sem jut hozzájuk, nem is ismerik ezt a szót, csak a szótárból, vagy olyan jól kezelik, hogy úgy tűnik, az ő életükben nincs is ilyesmi. Akárhogy is, csak csodálattal vagyunk képesek rájuk tekinteni, miközben azon mélázunk, vajon mi lehet a titkuk – pontosabban mi lehet a stresszmentes élet titka. Összegyűjtöttünk ötöt, amit – őszintén szólva – nem is tűnik olyan nehéznek betartani.

Szünetet tartanak

Azt mondják, hogy ez az egyik legfontosabb dolog. Hogy nem félnek szünetet tartani, akár csak ötperceset is. Amíg kiszellőztetik a fejüket vagy ebédelnek, kávéznak, beszélgetnek – na nem a munka rovására, csak éppen annyit, hogy felfrissüljenek. És a szabadság alatt sem dolgoznak, de nem ám!

Forrás: Unsplash/Sander Smeekes

Forrás: Unsplash/Sander Smeekes

Nem aggódnak a kis dolgok miatt

Persze a nagy dolgok miatt sem nagyon, de a kisebb problémák miatt állítólag cseppet sem. Vagyis tudnak szelektálni, kiválogatják, hogy mik azok a dolgok, amikkel érdemes foglalkozni, amikbe érdemes energiát fektetni, és mi az, ami a lista aljára kerül – s ha nem is oldódik meg magától, majd lesz valahogy, ők nem aggódnak miatta feleslegesen.

Foglalkoznak önmagukkal

A testi, szellemi és lelki békéjükkel, egyensúlyukkal. Eljárnak edzeni, eleget pihennek, kikapcsolódnak, szórakoznak, törődnek az egészségükkel, mindenféle téren. A munkájuk és a magánéletük egyensúlyban van, foglalkoznak a családdal, a barátokkal.

Rendszer van az életükben

Vagyis tudják, hogy mikor milyen feladatok várnak megoldásra, melyikre körülbelül mennyi időt érdemes szánni, nem csúsznak, nem lustálkodnak, hanem tartják a jól bevált rendszerüket, és egyszerűen működik az életük.

Tudják, hogyan vezessék le a feszültséget

Ugyanis rendszeresen űzik azt a hobbit, sportot vagy szabadidős tevékenységet, amelyikről tudják, hogy segít levezetni a feszültséget. S ha valamiért mégis egy kis feszültség költözött az életükbe, csak elmennek futni, ütögetni, lovagolni, fúrni, fonni, hímezni vagy főzni, és máris megnyugodtak.