Egészség

Sztárok, akik komoly betegséggel élnek együtt, s küzdenek kitartóan

Nemrég került szóba Lady Gaga, aki a fájdalmas és gyógyíthatatlan fibromyalgia nevű betegségben szenved. Nem ő az egyedüli sztár, akinek gyakran kell orvoshoz járnia: mutatunk még néhány hírességet, akik szintén elég komoly betegséggel küzdenek.

Selena Gomez autoimmun beteg 

Még csak 23 éves, ám nagyon komoly és gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel, lupusszal kell megküzdenie. A tünetek három évvel ezelőtt kezdődtek, amikor Selenának rehabilitációs központba kellett vonulnia koncertezés helyett. Persze megindult a pletykaáradat, miszerint az énekesnő drog- vagy alkoholfüggő, de egyik sem volt igaz. Selena a lupusszal és depresszióval küzdött, és minden erejével azon volt, hogy jobban legyen. Miközben a médiából szinte csak kritika zúdult rá még a súlya miatt is, a lány kemoterápiás kezeléseket kapott, hogy visszaszorítsák autoimmun betegségét. Idén nyáron pedig még veseátültetésre is szüksége volt a betegség miatt – barátnője, az amerikai színésznő Francia Raisa ajánlotta fel neki egyik veséjét. Lupusszal küzd egyébként a sebhelyes arcú énekes, Seal, és ezt a betegséget annak idején Michael Jacksonnál is diagnosztizálták.

https://www.instagram.com/p/BZBHr4Pg5Wd/?taken-by=selenagomez

Halle Berry cukorbetegséggel küzd

Ha nem tartják karban, és a beteg nem figyel oda az életmódjára, az inzulinpótlásra és a rendszeres orvosi kontrollra, ez a betegség akár vakságot vagy amputációt is magával hozhat – szerencsére ezek közül egyik sem érinti a gyönyörű sztárt. Kettes típusú diabéteszére még 1989-ben derült fény, amikor egy forgatáson összeesett. Ugyanebben a betegségben szenved egyébként Tom Hanks is, aki állítása szerint egészségtelen életmódjának köszönheti az egészet, Alec Baldwin, Sharon Stone, illetve Salma Hayek is, aki terhessége alatt lett cukorbeteg.

https://www.instagram.com/p/BTkHDmRgLFT/?taken-by=halleberry

Michael J. Fox és a Parkinson-kór 

Mindannyiunk kedvenc recepciósa és számos más mozisiker főszereplője nagyon régóta harcol a kór ellen. Csupán 29 éves volt, amikor diagnosztizálták, s a színész azóta mindent megtesz, hogy lassítsa a betegséget. A Michael J. Fox Alapítványon keresztül több mint 450 millió dollárt gyűjtött már arra, hogy a Parkinson-kórt és annak gyógyítási lehetőségeit vizsgálják, kutassák. Fox közben négy gyermeket nevel feleségével, együtt jutottak túl a színész depresszióján és alkoholizmusán, ami a diagnózis után hatalmasodott el rajta.

https://www.instagram.com/p/BVHrzfoBSqm/?taken-by=michaeljfoxorg

Pamela Anderson és a hepatitisz C

Az egykori Baywatch-sztár saját bevallása szerint még akkor kapta el a vírust, amikor akkori férjével, Tommy Leevel közös tetoválótűt használtak. A betegség a májat támadja meg, és akár halálos is lehet, de Anderson nem adta fel, addig járt orvosokhoz, amíg végül két éve ki nem jelenthette, hogy hála egy kísérleti kezelésnek, meggyógyult a betegségből. Sajnos a hepatitisz elég gyakori tetovált és/vagy droghasználó hírességeknél, ebben szenved a The Rolling Stones zenésze, Keith Richards, a Red Hot Chili Peppers frontembere, Anthony Kiedis, és az Aerosmith énekese, Steven Tyler is.

https://www.instagram.com/p/BaEfX9oFFSq/?tagged=pamelaanderson

Ben Stiller Lyme-kórral küzdött 

Elképesztő, milyen sok híresség küzdött meg az antibiotikumokkal nehezen ugyan, de gyógyítható, kullancsok által terjesztett betegséggel: Avril Lavigne, akit majdnem fél évre ágyhoz szögezett a kór, Alec Baldwin és Ashley Olsen mellett egy afrikai jótékonysági útján Ben Stiller is elkapta a baktériumot. Jó sok hétnek kellett eltelnie, mire a térdfájdalmakra panaszkodó színészt diagnosztizálták, és elkezdhették a kezelést.

https://www.instagram.com/p/BUk6xHqFy2p/?tagged=benstiller

Charlie Sheen HIV-pozitív 

Míg néhány éve még messzire elkerülték volna az emberek a halálos kórt hordozó színészt, a mai modern gyógyszerek annyira jól működnek, hogy Sheenen nem is látszik, hogy beteg. Nem kell sokat találgatni, hogyan szerezhette meg a vírust a színész, de meglehetősen lazán kezeli diagnózisát, időnként csodadoktorokhoz fordul, de eredményt mindig a hivatalos gyógyszeres kezelés ér el nála, sőt, egy kísérleti kúra miatt a vírust nagyon minimális szintre tudták visszaszorítani szervezetében.

https://www.instagram.com/p/BaA9NLNgK0g/?tagged=charliesheen