Csillagok

Számokban a sorsunk: a numerológia izgalmas és titokzatos világa

A születési dátumunk és a nevünk, de még a felvett neveink is hatással vannak a sorsunkra: a számmisztika ezek útvesztőjében is utat mutat a számunkra. Ahogyan a hétköznap szembejövő számoknak is lehet jelentése, megmutathatják, hogy az adott területen mi a (sors)feladatunk. A számmisztika izgalmas világába Kiss Zoltán Zéro numerológus segítségével nyertünk betekintést.

Mindenekelőtt tisztázzuk, mi is az a numerológia: ez egy számokkal foglalkozó, ezoterikus rendszer. Eszerint a számok nemcsak mennyiségi, de minőségi mutatóval is rendelkeznek, vagyis egy olyan tapasztalati tudomány, amely a születés számaiból és a név betűinek számértékéből következtet az egyén személyiségére, sorsára, életciklusaira és életfeladataira – tudtuk meg Kiss Zoltán Zéro numerológustól.

Fotó: iStock.com/ ukbar

Fotó: iStock.com/ ukbar

Számoljunk a születési dátumunkkal

„A legfontosabb számunk az úgynevezett Sorsmisszió szám, amely megmutatja, hogy mi a feladatunk, mi a küldetésünk a jelenlegi életünkben. Ezt úgy számolhatjuk ki, hogy egyenként összeadjuk a születési dátumunk számjegyeit, s a végén kapott kétjegyű szám számjegyeit is összeadjuk. Például ha valaki 1981. 04. 21-én született, annak a Sorsmisszió száma 1 + 9 + 8 + 1 + 4 + 2 + 1, vagyis 26, 2 + 6 = 8, vagyis ennek a személynek a Sorsmisszió száma a 8-as. Minden szám egy bolygót is jelent, hiszen a numerológia és az asztrológia társtudományok. A nyolcas szám bolygója pedig a Mars, ami egy nagyon jó karrierszám. A születési dátumunk számai mutatják az életünk szakaszait, és ebből az egyik legfontosabb talán a születésünk száma, ami a felnőttkori életszakaszunkat mutatja, és mutatja a foglalkozásunkat is, hogy mire vagyunk alkalmasak. A 21-ből 3-ast kapunk, annak pedig a Merkúr a bolygója, ami pedig a kommunikációval, marketinggel kapcsolatos foglalkozásokat jelenti, olyanokat, ahol kommunikálni, vagyis beszélni kell, tanítani lehet, emberekkel foglalkozni. Ha ez a személy ilyesmivel foglalkozik, akkor jó úton halad” – magyarázta Kiss Zoltán Zéro.

Számok jelentései az elemzés során

  1. Kezdet, elindulás, cselekvés, vezetés, nyitottság, önállóság, győzelem (uralom, akaratosság).
  2. Együttműködés, társulás, mások szükségleteinek figyelembevétele, türelem, intuíció, (félénkség, depresszió).
  3. Kommunikatív személyiség, önkifejezés, vidámság, boldogság, önbizalom, optimizmus, (túlzások, kételyek).
  4. Stabilitás, rend, gyakorlatiasság, szervezőkészség, szilárd alapok (merevség, rugalmatlanság).
  5. Újdonságok, változások, tanulás és tanítás, szabadság, kíváncsiság (nyughatatlanság, türelmetlenség).
  6. Harmónia, egyensúly, együttérzés, család, művészi érzék, egészség (makacsság, önfejűség).
  7. Kutatás, intelligencia, mély lelki élet, spiritualitás, kedveli az egyedüllétet (elzárkózás, rugalmatlanság).
  8. Célok, siker, anyagiak, tekintély, határozottság (anyagiasság, stresszes életvitel).
  9. Önzetlenség, feltétel nélküli szeretet, szolgálat, önismeret, művészi érzék (hullámzó kedély, birtoklás). (forrás: Wikipédia)

Szerinte jó, ha mindenki tudja, mire született, mik a képességei, mire hivatott az életben. A számmisztika ehhez nyújthat segítséget, iránymutatást, különösen, ha valaki úgy érzi, hogy eltévedt valahol az eddigi életében, és kiutat, választ keres arra, hogy mihez kezdjen a továbbiakban, miben tud kiteljesedni. „Sok időt meg lehet azzal spórolni, ha tudjuk, mihez kezdjünk, a numerológia többek között ebben is segíthet” – tudtuk meg a szakértőtől. Hozzátette, hogy a születésünk hónapja a gyerekkorunkra utal: azt mutatja, hogy milyen körülmények közé születtünk, milyen lehetőségeket kapunk, milyen a kapcsolatunk a szülőkkel. Míg a születési évszám, amelyet egy számjegyre egyszerűsítünk, az öregkori számunk, és azt jelzi, hogy milyen körülményekre számíthatunk életünk utolsó periódusában.

Nevünkben az életfeladatunk

„Ugyanígy a nevünk is számosítható, a nevünk betűinek számértékeiből megtudhatjuk, hogy valaki hogyan viszonyul az életfeladatához. Nevünkön, azaz személyiségünkön, hozzáállásunkon változtathatunk életünk folyamán, szükség esetén a fejlődésünk érdekében érdemes is lehet élni ezzel a lehetőséggel. Például akkor, amikor valaki nem találja a helyét az életben. De a nők esetében akár a házasságkötéskor felvett név is változást hozhat az életünkbe pozitív vagy negatív irányban egyaránt. Ha egy nő például felveszi a férfi nevét, az azt jelenti, hogy azonosul a férfi családi karmájával, vagyis felvállalja, hogy összetartoznak, és támogatja a férjét, ami egy nagyon szép dolog. Éppen ezért érdemes lehet egy elemzés, mielőtt ilyen fontos döntést hozunk” – tudtuk meg Kiss Zoltán Zérótól. Kiderült, hogy a magánhangzók értéke megmutatja az úgynevezett „Belső énünket”, vagyis hogy valójában milyenek vagyunk. A mássalhangzók értéke pedig a „Külső énünk”, vagyis az, amit a külvilág felé mutatunk.

Fotó: iStock.com/Dzhulbee

Fotó: iStock.com/Dzhulbee

Névadások, ikergyerekek

Kiss Zoltán Zéro arra is kitért, hogy az előzőekből kiindulva következtethetünk arra, hogy mennyire fontos, amikor nevet adunk a gyermekünknek. Szerinte ebben az esetben is érdemes kiszámolni, hogy milyen névvel milyen életfeladat elé állítjuk a gyermekünket, és ez alapján elnevezni az utódunkat. „Amikor a hétköznapi életben felfigyelünk arra, hogy egy bizonyos szám valahogy feltűnik az életünkben, és mintha követne, vagy nem tudunk szabadulni tőle, akkor érdemes vele foglalkozni, mert lehet jelentéssel ránk nézve. De a legfontosabb szám mindig is a születési dátumunk száma marad.”

És mi a helyzet az egy napon született ikrekkel? „Már a horoszkópban is meg lehet találni azt a különbséget a születési óra és a perc figyelembevételével, ami magyarázattal szolgálhat a két gyerek sorsa és személyisége közötti különbségre. A numerológiában a két gyerek neve segít ebben” – tudtuk meg a szakértőtől.