Otthon

Dobjuk fel a fürdőszobánkat néhány szuper ötlettel

Amikor végre-valahára eljutunk egy hosszú hétvégére, esetleg wellnessezni vagy egy spába, előfordulhat, hogy elgondolkozunk azon, milyen jó lenne, ha a mi fürdőszobánk is a nyugalmat és a békét sugározná, azt, hogy aki oda belép, az garantáltan felfrissülve, megújulva, megfiatalodva lép ki onnan. Mire várunk még? Dobjuk fel a fürdőszobánkat néhány szuper ötlettel!

Kezdjük például a zuhanykabinnal. Ha eddig függönyt használtunk, akkor éppen itt az ideje lecserélni egy szép műanyagra – minél áttetszőbb, annál inkább visszaadhatja a spák hangulatát, merthogy annál tisztább a hatása. Persze nem baj, ha nem teljesen átlátszó, mint egy ablaküveg.

Ha tehetjük, válasszunk olyan zuhanykabint, ami a földtől a plafonig ér, de a tetején tud szellőzni. Így ha már nem bírjuk tovább a gőzt, vagy egyáltalán nem akarunk gőzben állni, a kis ablakon keresztül tudunk szellőztetni, de ha ahhoz van kedvünk, a zárt megoldás segítségével állhatunk néhány percig a gőzben is. (Nem valószínű, de ha elég nagy a zuhanyzófülkénk hozzá, tegyünk bele egy padot, vagy valami olyan fix ülőalkalmatosságot, amire le tudunk ülni, ha úgy tartja kedvünk – a gőzben, természetesen, és nem zuhanyzás közben.)

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Zuhanyfej és padlófűtés

Válasszunk új zuhanyfejet: olyat, amelyik többfunkciós, vagyis legalább háromféleképpen tudjuk engedni belőle a vizet. A legjobb természetesen az lenne, ha olyat tudnánk választani, amelyik masszíroz zuhanyzás közben, de a vízsugarakkal játszva is elérhetünk ehhez hasonló hatást.

Az egyik legrosszabb dolog, amikor a forró zuhany alól kijövet rálépünk a hideg padlóra. Ha van rá mód, a fürdőszobába szereljünk padlófűtést!

A nagy, puha törülköző legyen alapdarab, és törekedjünk arra, hogy mindig szép rend legyen a fürdőszobában. Azokat a dolgokat, amiket nem használunk naponta, tegyük el a szekrénybe, törekedjünk a minimálra – és a hétköznapjaink is olyanná válhatnak, mintha mindig spában jártunk volna.