Otthon

A 6 leggyakoribb hiba, amit a lakásunk dekorálásakor elkövetünk

Teljesen mindegy, hogy a lakásunk inkább bohém művésztanya, minimalista modern otthon vagy esetleg vidékies stílusú, a lényeg, hogy a személyiségünket tükrözze, és jól érezzük magunkat benne. Van azonban néhány gyakori hiba, amit a legtöbben elkövetnek a lakásuk dekorálásakor. Érdemes átbogarászni és végiggondolni, hogy vajon jót tenne-e az otthonunknak egy kis változtatás.

Túl magasra tesszük a képeket

Figyeljünk rá, hogy amikor a képeket a falra tesszük, ne legyen túl magasan. Az az ideális, ha a kép középpontja szemmagasságba került. Persze ha egy egész falat kiválasztunk és teleaggatjuk képekkel, akkor változik a képlet, de egy-egy kép esetében ez az ideális magasság.

https://www.instagram.com/p/Badycu_FMHS/?tagged=livingroom

Túl sok a díszpárna

Puhák, melegek, gyönyörűek és nehéz nekik ellenállni a bútoráruházakban, főleg, ha valamilyen akciót is kifogunk. A huzatok ráadásul könnyen variálhatók, így hajlamosak vagyunk túlzásba esni, ha a díszpárnákról van szó. Figyeljünk rá, hogy a párnák a kanapén fokozzák a kényelmünket, ne akadályozzák azt és próbáljunk harmonikus színkombinációt összeválogatni.

https://www.instagram.com/p/BaaN5AQlWBp/?tagged=livingroominterior

Félünk a színektől

Mi is imádjuk a fehéret, a halványszürkét, a drappot, a monokróm letisztultságot, amely egységessé teszi az otthonunkat. De ha nem dobjuk fel pár színes tárggyal, képpel, párnával, takaróval vagy egy-egy színes bútordarabbal, könnyen úgy érezhetjük magunkat a saját lakásunkban, mintha egy bútorkatalógusban élnénk.

https://www.instagram.com/p/BaZxtU2AYrl/?tagged=yellowchair

Túlságosan figyelünk, hogy minden passzoljon

Biztos, hogy jó, ha minden étkezőszék vagy mindkét éjjeliszekrény ugyanabból a kollekcióból származik? Az eklektikus berendezés sokkal eredetibb és így az sem jelent gondot, ha esetleg két ember ízlése nem teljesen megegyező.

https://www.instagram.com/p/BaTCdw6hvck/?tagged=livingroominterior

A tévé köré rendezzük a nappalit

Tudjuk jól, hogy központi rész, hiszen mi is imádjuk a filmeket, sorozatokat, hétvégente összebújva filmezünk a párunkkal vagy a családdal, de mégis érdemes figyelni arra, hogy ne úgy helyezzük el a tévét a lakásban, mintha egy szép tárgy lenne. Próbáljuk meg úgy elhelyezni a készüléket, hogy ha akarjuk, köré tudjunk rendeződni, de mégse az vonja magára a figyelmet, akkor is, ha be sincs kapcsolva.

https://www.instagram.com/p/Bad1xShHzN5/?tagged=homestyle

Megfeledkezünk a világításról

Mármint arról, hogy otthonos legyen és melegséget árasszon. Rengeteg gyönyörű vagy ötletes lámpabúra kapható az üzletekben, válasszunk meleg fényű égőket, hiszen a világítás nemcsak egyszerű fényforrásként funkcionál, hanem az egész lakás hangulatára befolyással lehet.

https://www.instagram.com/p/BaLbR6ShHB7/?tagged=livingroominterior