Konyha

Húsmentes vacsorák – 3 vegetáriánus gombás recept

Gombából számtalan finomságot készíthetünk, és olykor nem is kell túlbonyolítanunk a dolgot – a legegyszerűbb gombás receptekkel is jóízű vacsora kerülhet az asztalra.

Gombával töltött karalábé

8 db hasonló méretű karalábét meghámozunk és kivájjuk a közepét. A kivájt részeket megvagdaljuk és petrezselymes olajon, 10 dkg aprított gombával megpároljuk. Ezután elkeverünk benne egy egész tojást, egy kis tejfölt, egy kis kanál zsemlemorzsát, és megtöltjük vele a karalébékat. Kivajazott hőálló tálba tesszük őket, a tetejükre kis vajdarabkát kanalazunk, meglocsoljuk tejföllel, meghintjük egy kis morzsával, majd a sütőben szép ropogósra sütjük.

Bundás gomba

Ízlés szerinti mennyiségű csiperkét megtisztítunk, levágjuk a száruk végét, majd megmossuk és megszikkasztjuk. Sűrű palacsintatésztát készítünk, belemártjuk egyenként a gombákat, majd forró, bő olajban kisütjük őket. Szitán keresztül kicsit lecsöpögtetjük, tálra helyezzük, majd sajtot reszelünk a tetejükre. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

https://www.instagram.com/p/BaFJTHcB7h6/?tagged=friedmushrooms

Gombás-tojásos palacsinta

Először süssük ki a palacsintákat. Közben tisztítsunk meg és daraboljunk fel 20 dkg csiperkegombát, majd egy kis fej rezselt hagymával együtt olajon pároljuk meg. Ha kész, hirtelen keverjünk hozzá 3 összehabart tojást. Kenjünk meg a palacsintákat a gombás-tojásos töltelékkel, tegyük a tekercseket hőálló tálba, öntsük le 3 dl tejföllel és sütőben süssük meg őket.