Te + Én

Tökéletesen felesleges babás kütyük

Az ember ha gyereket vár, pláne, ha az elsőt, hajlamos elveszíteni a fejét, s olyan dolgokat is megvesz, amikre aztán semmi szüksége nincsen. Íme a legnagyobb melléfogások.

Nálam a hetedik hónapban kezdődött. Használt babaruhákat vásároltam fel tonnaszámra. Azt hiszem, akkor tudatosult bennem, hogy ez a gyerek bizony meg fog születni, és én egyáltalán nem vagyok felkészülve rá. Főleg agyban nem tartottam még ott, hogy anya legyen belőlem. Éppen ezért teljesen felesleges cuccokat kezdtem felhalmozni, kimosni, vasalni, majd újra kimosni, újra kivasalni, melyeket aztán természetesen soha nem adtam a fiamra, hanem születése után pár hónappal megszabadultam tőlük egy jótékonysági gyűjtés keretében. Szerencsére csak pár ezer forintunk bánta, tényleg inkább mennyiségileg volt sok, és később macerás eltüntetni.

Ha jobban belegondolok, egyetlen olyan tétel van még a használt ruhákon kívül, amit bánok, az a pelenkakuka, mely látszólag igazán praktikus, de a speciális kukászsák miatt azért elég sokba kerül a használata. Elméletileg okos és fontos találmány, és mentségemre legyen leírva, hogy egy barátnőmnek, aki előttem szült egy évvel, tökéletesen bejött. Mi azonban nem használtuk, legfeljebb egy hétig. Kiderült ugyanis, hogy nem szeretünk kakis pelenkákkal egy helyiségben tartózkodni, így hála a gangnak, kint tároltuk őket egy zacskóban mindaddig, amíg valaki el nem indult otthonról, s le nem vitte magával a kukáig.

Tudják!

Ezzel a szülés előtti gyengeséggel és a hormonok játékával azonban sajnálatos módon a felesleges kacatokat gyártó cégek is tisztában vannak, és igyekeznek maximálisan kihasználni a szülők, főleg az anyák félelmeit. Összegyűjtöttük a legfeleslegesebb babakelengyéket, amikről a brit anyák úgy nyilatkoztak: „Bárcsak sosem vettem volna meg ezeket a vackokat!” Minden gyermek jobban járna, ha a szülők ezt a pénzt inkább félretennék neki, hogy fog majd örülni neki 18 év múlva!

Csodakád 

Vannak azok a kádak, melyek úgy vannak kialakítva, hogy a műanyag hajlatok megtartják a babát, így stabilan feküdhet. De nem lehet, hogy boldogabb felnőtt nőne abból a csöppségből, akit a műanyag helyett inkább az édesanyja tartana a vízben, akit ölelne, simogatna még fürdés közben is?

https://www.instagram.com/p/uNwlexBaZq/?tagged=babybathtubs

Popsitörlő-melegítő

Igen, ez egy létező találmány, melyet tonnaszámra gyártanak, és a szülők szorgalmasan vásárolják, hogy aztán három használat után megunják, és feltegyék a szekrény tetejére porfogónak. Hacsak nem a hűtőszekrényben tároljuk a popsitörlőket, akkor a hőmérsékletük éppen megfelelő.

https://www.instagram.com/p/ycrElzsqCH/?tagged=wipewarmers

Cumifertőtlenítő kendő

Hát igen, ilyen is létezik, ráadásul emberek meg is veszik. Totál felesleges. Bőven elég, ha a cumit langyos, szappanos vízzel leöblítjük, miután a földre köpte a kisded. Van elég szemét ezen a bolygón már. Ráadásul hogy lesz meg így a szükséges éves koszmennyiség?

https://www.instagram.com/p/BF7UsL0P-nG/?tagged=pacifierwipes

Bébiétel-készítő

Egy edény és egy villa pont megteszi, legfeljebb még egy turmix jól jöhet. Ennyi. Arról nem is beszélve, hogy mit kezdünk vele, ha az összes gyerek megtanult már darabosat enni? Szemét lesz belőle.

https://www.instagram.com/p/BZV6gMSnx_1/?tagged=babyfoodmaker

Térdvédő mászó babáknak 

A mászás nem egy gyengéd sport, s a gondos szülők féltik a kicsik térdét, de ettől függetlenül nincs szükségük térdvédőre! Gondoljunk csak bele: mikor adnánk rá? Amikor mászni kezd éppen, hirtelen felkapjuk, és térdvédőt teszünk rá? Vagy egész nap ebben legyen? Rémálom!

https://www.instagram.com/p/BaOQqkCDGy-/?tagged=babykneepads

Bevásárlókocsi-párna

Van annál praktikusabb, mit amikor a gyereket beültetjük a bevásárlókocsiba, és kedvünkre tologatjuk, miközben ő kiflit majszol? De nem, nincs szükség ehhez külön kis párnácskákra, a gyermek anélkül is kényelmesen ül a műanyag ülésben. Gondoljunk csak bele, 10-15 kilósan ugyan mi nyomná a csontjait?

https://www.instagram.com/p/BVYbQholFPT/?tagged=shoppingcartcovers

Földre rakható gyerekülés biztonsági övvel

Melyik totyogó képes megülni egy helyben olyan pozícióban, amelyben semmit sem lát, csak lábakat?

https://www.instagram.com/p/BbHFNunHKIA/?tagged=babyseat

Babacipők

Persze iszonyat édesek, meg kell zabálni a 18-as kis balerinatopánkákat vagy tornacipőket, de őszintén szólva teljesen feleslegesek, egy kisgyerek ugyanis még nem tud járni, csak lerúgja magáról a méregdrága kis csodákat.

https://www.instagram.com/p/BbHKEOSHHIY/?tagged=babyshoes