Te + Én

Közel 80 éve van együtt ez a házaspár – íme a titkuk

Morrie és Betty Markoff egészen pontosan 78 éve házasok, és állításuk szerint semmit nem bántak meg életük során. Elmesélték a titkot, hogy mi tartja össze őket ilyen régóta – és a szeretlek szó mondogatása nincs közte.

A Los Angeles-i idős pár szerint semmi nagy dologra nem kell gondolni, a legfontosabb csupán az, hogy mindig türelemmel és tisztelettel forduljunk a másikhoz – olvasható az independent.co.uk oldalán. A kereken 100 éves Betty így mesél: „Nem szabad hagyni, hogy minden apró bosszankodás haraggá fajuljon. Türelem és tisztelet. És persze szeretet – Morrie sosem használná a szeretlek szót, én szoktam, de a tettekkel mindketten ugyanúgy kifejezzük az érzéseinket.” A 103 éves Morrie azt is elárulta, miért nem mondja soha feleségének, hogy szeretlek: „Számomra a szeretlek birtokló, irányító és követelődző. Sokkal szívesebben használom a törődést, az én szememben sokkal mélyebb jelentése van. Én állandóan megölelem, megcsókolom Bettyt, és nagyon is törődöm vele.”

https://www.instagram.com/p/BTBGZTGlvTp/?tagged=bettymarkoff

„78 év után is azt mondhatom: nem követtem el hibát”

A pár 1938-ban ismerkedett meg egy közös barátjuk esküvőjén. Azt mondják, az öregedésben az a legfurcsább, hogy látják a gyermekeiket is nyugdíjassá válni. Egyébként nagyon közel laknak a gyermekeikhez, így bármikor tudnak segíteni egymásnak. „78 év után is azt mondhatom, hogy nem követtem el hibát. Számtalan hullámhegyet és hullámvölgyet éltünk át, de még mindig itt vagyunk” – mondta Morrie, miközben kezeit felesége térdén pihentette.