×

Csillagok

Előkelőek és szépek: a legszebb hercegek és hercegnők nyomában

Akik nemcsak a körülöttük lévő pompától csillognak, hanem azon túl (vagy éppen anélkül) is gyönyörűek. Merthogy vannak uralkodók és előkelőségek Katalin hercegnén túl is. Nem vitatjuk az érdemeit, de most azokat a hercegeket és hercegnőket gyűjtöttük össze, akik nemcsak előkelők, de szépek is. Legalább annyira, mint Katalin…

Kezdjük a sort Ránija Ál Abdullahhal, aki a Jordániai Hasemita Királyság királynéja, II. Abdullah jordán király felesége. 1970-ben született Kuvaitban, palesztin szülők gyermekeként. A Kairói Amerikai Egyetemen üzleti diplomát szerzett, ezután a bankszektorban, később pedig egy informatikai cégnél dolgozott Ammanban. 1993-ban találkozott későbbi férjével, az akkori herceggel, akivel még ugyanabban az évben összeházasodtak. Férje 1999. február 7-ei trónra lépésével Ránija nem lett automatikusan királyné. A király határozata alapján 1999. március 22-től lett hivatalosan királyné. Számos alapítvány és nemzetközi szervezet vezető tisztségviselője. Férje 2004. június 9-én Jordánia haderejenek tiszteletbeli ezredesévé nevezte ki. Az amerikai Forbes magazin 2005 ben már a világ 81. legbefolyásosabb nőjeként említi. Több divatmagazin a világ legszebb női között tartja számon. Az érzelmekre és az értelemre egyaránt hatni képes személyiség közismert karitatív tevékenységeiről, kiáll a nők és a gyermekek jogaiért, küzd a sztereotípiák ellen. (Wikipédia)

https://www.instagram.com/p/BbHwEwCHJ8D/?tagged=queenraniaofjordan

Mária dán királyi hercegné

Mária dán királyi hercegné Frigyes dán királyi herceg felesége. 1972-ben született. A Tasmániai Egyetemen végzett, majd Melbourne-be költözött, és a reklámszakmában helyezkedett el. Később Sydney-ben telepedett le. A 2000. évi nyári olimpiai játékok alkalmával ismerkedett meg Frigyes dán királyi herceggel. 2001-ben Európába költözött, és angol nyelvet tanított Párizsban. 2002-ben Dániába költözött, és egy informatikai cégnél helyezkedett el. 2003. október 8-án jegyezte el Frigyes herceg. Az esküvő 2004. május 14-én volt a koppenhágai székesegyházban. Első fiuk, Keresztély dán herceg 2005. október 15-én, lányuk, Izabella dán hercegnő 2007. április 21-én született, majd 2011. január 8-án látta meg a napvilágot Vince dán herceg és Jozefina dán hercegnő. (Wikipédia)

https://www.instagram.com/p/Bao0NfTnOYd/?tagged=crownprincessmaryofdenmark

Bernadotte Magdolna Svéd Királyi Fenség

Bernadotte Magdolna 1982. június 10-én született a Drottningholm kastélyban. Ő a harmadik és a legfiatalabb gyermek a svéd királyi családban. Szülei XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné. Hivatalos címe: Svéd Királyi Hercegnő, Hälsingland és Gästrikland Hercegnője. Megnevezése: Svéd Királyi Fenség. Magdolna hercegnő 2006 óta a World Childhood Foundationnek dolgozott. 2015-ben a család ideiglenesen Svédországba költözött, majd még ugyanebben az évben Londonban telepedtek le. A hercegnő lelkesedik a lovassport iránt. 2013. június 8-án férjhez ment Christopher O’Neill amerikai pénzemberhez, akitől 2014. február 20-án megszületett a lánya, Leonore Lilian Maria svéd királyi hercegnő, Gotland hercegnője. Második gyerekük, Nicolas svéd királyi herceg 2015. június 15-én született. (Wikipédia)

https://www.instagram.com/p/BZkhZs7Fhqc/?tagged=princessmadeleineofsweden

Grace Kelly unokája

Charlotte Casiraghi Caroline monacói és hannoveri hercegnő, valamint Stefano Casiraghi olasz iparmágnás második gyermeke. Negyedik a monacói trónöröklési sorrendben. Anyai nagyapja az egykori III. Rainier herceg, nagyanyja Grace hercegné, ismertebb nevén Grace Kelly amerikai színésznő. Francia, mexikói, amerikai, ír, skót, olasz, német, monacói, angol, holland és spanyol származású felmenőkkel rendelkezik. Charlotte a nagyanyjáról, Grace Kellyről elnevezett kórházban, Monacóban született. Három testvére van, Andrea, Pierre és Alexandra hercegnő. 5 éves korában apai nagyszüleitől kapott egy hozzávetőleg 8 millió dollárt érő, Szardíniához tartozó szigetet. Húga születése óta családjával egy Párizs környéki elővárosban él. 2007-ben a Sorbonne-on filozófiából diplomázott. Hobbija a műugrás, úszás, futás, illetve jelenleg gyakran látni divatbemutatókon. Az első, média által bemutatott udvarlója az arisztokrata Hubertus Herring Frankensdorf volt. 2001-ben a monacói Forma–1-es futamon látták őket először együtt. Kapcsolatuk valószínűleg 2004-ig tartott. 2004-től 2006 végéig vagy 2007 elejéig Felix Wincklerrel találkozgatott. Cécile Winkler, Charlotte barátnője, Félix húga mutatta be őket egymásnak. Wincklerék apja Brüsszelben egy nemzetközi ügyvédi irodát irányít. Pletykák szerint közeli kapcsolatban állt Yadavindra Chopra indiai spiritisztával. Talán ennek is köszönhető vonzalma a keleti filozófiákhoz. Jelenlegi partnere Alex Dellal, Guy Dellal milliárdos ingatlanbefektető és a brazil szupermodell, Andrea fia. (Wikipédia)

https://www.instagram.com/p/BbNb6pmA1aY/?tagged=charlottecasiraghi

És egy herceg – nem utolsósorban

Károly Fülöp svéd királyi herceg, Värmland hercege XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné második gyermeke. 1979-ben született, ő Svédország trónörököse, azaz az első helyen állt a svéd trónöröklési rendben, 1980-tól 2012-ig a svéd korona várományosa, azaz a második helyen állt a nővére után a svéd trónöröklési rendben. Jelenleg a negyedik a svéd trónöröklési sorban a nővére, Viktória és annak két gyermeke, Esztella és Oszkár mögött. Két testvére van, Viktória és Magdolna. Haditengerészeti kiképzést kapott, és 2004-ben fregatthadnagy lett. 2006-ban fejezett be egy kétéves grafikaitervezés-képzést. Rhode Islanden lakberendezést tanult. Jelenleg Svédországban mezőgazdaságtant hallgat. 2014. június 27-én jelentették be Károly Fülöp svéd királyi herceg, Värmland hercege és Sofia Hellqvist korábbi glamourmodell és valóságshow-szereplő eljegyzését. Az esküvőt 2015. június 13-án tartották Stockholmban. Az esküvő után XVI. Károly Gusztáv svéd király hercegnői rangra emelte a menyasszonyt. Így a megszólítása Zsófia hercegnő, Värmland hercegnéje lett. 2016. április 19-én megszületett fiuk, Sándor, Södermanland hercege. (Wikipédia)

https://www.instagram.com/p/BbND8PTh-5H/?tagged=princecarlphilipofsweden