Szerelem

Megcsalás-e az online flört?

Mikortól lesz megcsalás egy online flört, hol a határ, mi számít érzelmi megcsalásnak?

A szép új világ egyik áldása és átka is egyben a világháló, ahol bizonyítottan minden ember sokkal lazább, bátrabb, kezdeményezőbb, amikor valakivel chattel (beszélget), hiszen azt úgy teszi, hogy nem szembesül a másik negatív reakcióval közvetlenül, ha mégis csak egyszerűen kilép a beszélgetésből.
A statisztika szerint minden harmadik nő és férfi flörtölt már online. Elsőre ez ártalmatlan helyzetnek tűnik, mivel csak egy beszélgetésről van szó két személy között. Ez így is van, amíg nem lépünk át bizonyos határokat, melyek eléréséhez nem sok kell. Számos online flört végződött már megcsalással. Mások konkrét függőségbe esnek, azaz folyamatosan flörtökbe kezdenek a világhálón, akár párhuzamosan több személlyel is, ám náluk csak eddig terjed ez a cselekmény.
onlineflört1
A kérdés jogosan merül fel, hogy hol is van a határ, mikortól számít megcsalásnak az online flört?
A fizikai megcsalás mellett létezik az érzelmi megcsalás is, az online flört egy határon túl pontosan ez.
Előfordulhat, hogy nem is tudjuk, hogy online flörtölünk, csak akkor kapunk észbe, ha már túlmentünk egy határon. Fontos, hogy idejében lásd, te flörtbe kezdtél és ne lépd át a lélektani határt, ha csak nem ez a célod. Egyértelműen megkülönböztethető az ártatlan online flört, az érzelmi megcsalástól.
onlineflört2

Ha gyakorta flörtölsz online más személyekkel az még nem vészes, de ha mindig ugyanazzal az már vészjósló jel. Amikor e személy felé érzelmeket is táplálsz az bizony már érzelmi megcsalás, amire ráerősít, ha találkozol is vele személyesen. A magatartásod feltehetően megváltozik majd, egyre inkább elhidegülsz a párodtól és elhanyagolod őt érzelmileg és fizikálisan is, sőt gyakorta találsz hibát a magatartásában, lényegében folyamatosan belekötsz.
Szóval nagyon vékony a mezsgye az ártatlan online flört és az érzelmi megcsalás között, kérdés csak az, hogy melyik útra tévedsz és miért?!