Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szerelem

Szex a filmvásznon

Sokáig tabu téma volt a filmkészítők előtt a szexualitás, ám miután világossá vált, hogy ez sokakat ültet a moziba, ami pedig még nagyobb haszonnal kecsegtet, eltűntek a rendszer őrei.

Talán meglepő, ám Hollywoodban nem is olyan régóta engedélyezik a szexualitás ábrázolását. Hosszú ideig a csók is tiltott volt és a színésznők ruháit is szigorú cenzorok osztályozták és nem ritkán küldtek vissza egy-egy alkotást a filmgyárba azzal, hogy ez nem felel meg az erkölcsi, etikai határoknak. Egy túl rövidnek ítélt szoknya, egy csupasz női hát, de még egy hölgy válla is tiltva volt. Ma már ez hihetetlennek tűnik, amikor szinte elvárás, hogy egy csinos színésznőn olyan ruhák legyenek melyek az előnyeit kiemelik és igenis sugározzák a szexualitást.
Három filmet választottunk ki, melyek a maguk idejében központi témájuknak a szexet választották és máig meghatározó műnek bizonyultak.

Sharon Stone

Sharon Stone

Elemi ösztön (Basic instinct 1992)
Már a címe is sokatmondó és bizony nem csalódik, aki emiatt ül le megnézni. A film, ami világsztárt csinált Sharon Stone-ból és ami rengeteg férfinek ott volt a videókazettái között. Nem csak egy izgalmas, fordulatos thriller, melynek főszerepében egyszerűen lubickol Sharon Stone, de annyira magával ragadóan alakítja a rendkívül intelligens pszichiáter írónőt, Catherine Tramell-t, aki szexi, titokzatos, manipulatív, rejtélyes és egyben hátborzongató. Az alkotásban végig érezhető az erotikus feszültség, az agresszió és szexualitás vitathatatlan párhuzama. Rossz nyelvek szerint, azért is volt akkora siker ez a mű, mert a két főszereplő lényegében magát alakította, hiszen Michael Douglas-ről lehetett tudni, hogy szexfüggőséggel kezelték, míg Sharon Stone-ról köztudott volt, hogy a való életben is egy kemény, határozott, céltudatos és nem utolsósorban intelligens személy. Tulajdonképpen a színésznő csinált divatot, az okos nőből, akitől nem félnie kell a férfiaknak, hanem megismerniük. Bárhogy is legyen ez a film feltehetően a maga kategóriájának az egyik legjobbja marad majd.

Kim Basinger és Mickey Rourke napjainkban

Kim Basinger és Mickey Rourke napjainkban

9 és fél hét (Nine ½ Weeks 1986)
Akik nem látták a művet, a főcímdalát a „You can leave your hat on-t” biztosan hallották legalább egyszer, amit a legendás Joe Cocker énekelt. Talán a 80-a évek legnagyobb szexszimbólumának, Kim Basinger-nek az egyik leginkább kőbevésett szerepe ez. Az alkotás röviden nem más, mint egy szexuális és erotikus fejlődés, érés, melyben a tanítvány a férfiakat kerülő Liz, akit a sokat tapasztalt és rutinos csibészes mosolyú John, azaz Mickey Rourke személyesít meg. Azt szokták mondani, hogy az viszi előre a világot, amikor a mesterén túltesz a tanítványa, az gondolom ez így van ebben a filmben is, sok férfinak szolgált, amolyan példaértékű műként arról, hogy milyen módon kell, lehet kedvesük kedvében járni és nem utolsó sorban adott útmutatást azon visszafogott, tapasztalatlan hölgyeknek, aki féltek, tartottak a nemiségtől.

Nicole Kidman és Tom Cruise az egykori álompár

Nicole Kidman és Tom Cruise az egykori álompár

Tágra zárt szemek (Eyes wide shut 1999)
A mű pikantériája többek között az volt, hogy Nicole Kidman és Tom Cruise egy házaspárt alakít, akikről kiderül, hogy a házasságuk nem éppen jó irányba halad és bizony a hűtlenség is felüti a fejét, miközben a családi drámából egy misztikus erotikus kalandtúra kerekedik. Nem sokkal később a film bemutatása után, mintegy 11 év házasság és két gyermekkel a hátuk mögött az életben el is vált az álompárnak tartott duó. A filmről tudni kell, hogy nagyon lassan és nyögvenyelősen készült el, mintegy kivetítve a házaspár kapcsolatát. Az alkotásban a New York-i elit színfalak mögött játszódó szexuális rendezvényeibe is bepillantást nyerünk, miközben olyan mindennapi problémákról is szó esik, hogy meddig is tartható fenn egy kapcsolatban a vágy, a szerelem és mi kell ezek fenntartásához.