Valamiért a forraltbor jó ideig az adventi időszakkal azonosítottuk, ám mára már ősztől egészen tavaszig kóstolhatjuk ezt a remek ital. Mióta egyre többen igyekszenek minőségi borokat előállítani hazánkban, azóta a forraltborozás is egyre nagyobb élmény. Ám a kiváló borok mellett nem szabad megfeledkeznünk az egyik hungarikumunkról, a pálinkáról sem, melyeknek a minősége a borokkal párhuzamoson fejlődött szerte a Kárpát-medencében. Feltehetőleg, ahol a két italt kínálják az egy sikeres rendezvény lesz hazánkban, így volt ez Újbudán is az elmúlt napokban.

Fotó: facebook
A rendezvényen természetesen csak kiváló borászatok adalékmentes minőségi boraiból, forraltboraiból kóstolhattak a kilátogatók. Valamennyi forraltbor friss gyümölcsökből, valódi fűszerekből, mérsékelt cukortartalommal készült. Az esemény szervezői a jó minőség fenntartását szem előtt tartva szakmai és látogatói szavazatok alapján kihirdették az Újbuda Legjobb Forralt Bora kategória győztesét, mely címet az Echo Pince érdemelte ki Dörgicséről, melynek tulajdonosa és borásza Lakatos Tibor.

Fotó: facebook
A jó italok mellé különleges ételek is jártak, ráadásul kuriózumként több ételben és forró édességben megtalálhatóak voltak a bortermeléshez kapcsolható alapanyagok valamelyike. A gyermekekre gondolva, természetesen mindenből készült alkoholmentes változat is. A borok és pálinkák mellé társultak a minőségi kézműves sajtok, füstölt áruk, és egyéb hazai ízek, a sültek mellett, több híres termelő és gazda portékáit is meg lehetett vásárolni.

Fotó: facebook