Stílus

A stílusos öltözködés alapjai, a téglalap alkat

A női alkatokat sorra vevő és azok előnyeit, hátrányait bemutató cikksorozatunk utolsó részéhez értünk.

A széria lezáró darabjában a téglalap alkatról szólunk bővebben, ami a kifejezett vékony, karcsú nők sajátossága.

Cameron Diaz

Cameron Diaz

A téglalap alkatú hölgyekre gyakorta mondják, hogy kissé férfiasak, de ez csupán annak köszönhető, hogy az urakéhoz hasonlóan egyforma a csípő- és a mellbőségük, viszont kissé egyenes a derékvonaluk. Ezért is kell a derékvonalra koncentrálni, mert annak kiemelésével elterelhető a szögletes formákról a figyelem.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Előnyös: Minden, ami egy kicsit lágyítja a sziluettet, és nőies domborulatokat kölcsönöz. Nagyon előnyösek a részletgazdag, fodros, zsabós felsőrészek, a lágy esésű anyagok, a széles szárú és bootcut szabású nadrágok, a tulipán fazonú szoknyák. A kiegészítők, és az élénk színek elvonják a figyelmet a nem túl hangsúlyos derékvonalról. A push-up melltartó hangsúlyozza a mellet, az öv, és a derékban szűkített felsőrész, blézer, kabát pedig a derekat karcsúsítja.

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nem előnyös: A túlságosan feszülő és az alaktalan, rossz szabású ruhák tovább hangsúlyozzák az alak szögletességét. A tunika, a bő farmer, az erőteljesen trapéz fazonú nadrágok is kerülendők, de a nagyon szűk, skinny farmer sem a legjobb választás.