Te + Én

A férfi testben, a nő lélekben hűtlen

Kutatók szerint a megcsalásnak két oka van: egyik az unalom, a másik pedig az érzelmi támogatásra való igény. Viszont máshogy csal a férfi, és máshogy a nő.

Felmérések szerint az Egyesült Államokban minden ötödik férfi és nő félrelép. Pepper Schwartz, a Washington University szociológia professzora szerint valójában ahány ember, annyi oka van a hűtlenségnek. De amíg a férfi inkább testben hűtlen, addig egy nő lélekben csalják meg a párjukat.

Fotó: iStock.com/fabianaponzi

Fotó: iStock.com/fabianaponzi

Ha az egyik fő ok az unalom, akkor annak oka van. Pepper professzor szerint ez elsősorban azoknak a körében jellemző, akik nincsenek különösebben megelégedve a szexuális életükkel, unják magukat partnerükkel az ágyban, még akkor is, ha a szex egyébként nem működik rosszul közöttük. Érdemes sok közös programot szervezni, mert így a másik rezdüléseiben tudunk maradni. Fontos a tánc, mert összhangra nevel, és ha ismeritek egymás rezdüléseit az ágyban is könnyebb dolgotok lesz.

Azok az emberek, akik érzelmi támogatást keresnek titkos afférjaikban mindig abban bíznak, hogy az új partner majd jobb lesz. De ez sem tud sokáig működni, hiszen valami újra és újra eltűnik. Mindenesetre a hűtlenségnek nem alapfeltétele a rossz szexuális élet vagy a szerelem elmúlása.

Fotó: iStock.com/cyano66

Fotó: iStock.com/cyano66

A két nem közötti különbség, hogy amíg a nők sokszor csak lélekben teszik meg a megcsalást, testben pedig csak a csókig jutnak, addig a férfiak minden testiséget bevetenek. Alapvető eltérés, hogy a nők kibeszélik a dolgokat, hiszen ott a barátnő, aki mindent megért, és minden véleményez. A férfiak viszont magukban tartják. Így nekik nincs egy külső tényező, ami megállíthatná őket. Sőt, nem egyszer van, hogy bár szereti a párját, és nem is akarja elveszíteni a kísértésnek mégsem tud ellen állni. Az új és a tilos izgalma mindkét nemre hat, és nem is szabad általánosítani.

Az elromlott házasságot, kapcsolatot viszont nehéz helyre hozni. Egy harmadik félhez való menekülés sosem lesz megoldás a problémára, inkább csak újabb bajt szül. Csak egy tipp, hogy a hűtlenségek nagy százaléka a munkahelyeken és a baráti társaságon belül történik, ha valami gyanús, inkább légy nyitott és figyelmes.