Konyha

Nassolás lelkiismeret-furdalás nélkül, zabkása málnával

A zabkása egy olyan klasszikus, amit reggelinek, de tetszés szerint desszertnek is fogyaszthatsz, bőséges energiatartalommal bír, és számos gyümölcsfajtával elkészítheted.

Hozzávalók (egy családi adaghoz):

700 dkg zabpehely
0.5 dl rizstej (esetleg, 0.1%-os tehéntej)
méz (ízlés szerint)
2-3 natúr joghurt (lehetőleg kézműves termék)
30 dkg málna

zabkása.málna2

Elkészítés:

Kezd el forralni a rizstejet és folyamatosan öntsd hozzá a zabpelyhet, kevergesd, hogy ne csomósodjon meg, majd ha már jól megszívta magát és kása szerű lett, öntsd egy tálba. Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe. Csak akkor vedd ki, amikor elfogyasztod és frissen keverd bele a joghurtot és málnát, illetve a mézet.