Kultúra

Szarka Tamás & Ghymes: 35 év legszebb dalai

Két különálló produkció összevonásával, valami igazán különleges készül március 24-én a Kongresszusi Központba. Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával egy megújult csapat várja a közönséget.

„A Ghymes sikerének alapja az a zenei szivárvány, amely folyamatosan feltűnik megszólalásukkor, és amelyet az átélt, éltető hagyomány és a ma között feszítenek ki égboltunkra zenéjükkel. Ez alatt változunk át mi is, boldog hallgatók, válunk jobbakká, eggyé külhoni-belhoni magyarként, európaiként. Koncertjük után jobban szeretjük társunkat, elhatározzuk, hogy gyerekeinkre is jobban figyelünk és nemcsak Magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk.” – mondta a zenekarról Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója.

Szarka Tamás fellépés közben Fotó: MTI/Sóki Tamás

Szarka Tamás fellépés közben Fotó: MTI/Sóki Tamás

A zenekar pályafutása igazi sikertörténet: a 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában és titkuk a folyamatos megújulásban rejlik.

Szarka Tamás zeneszerző, költő és Szarka Gyula zeneszerző, a Ghymes együttes két alapító tagja, akik zeneszerzői, előadóművészi, költői, dalszövegírói munkásságukért 2011-ben Kossuth-díjat kaptak. A Szarka Tamás & Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző. Szarka Tamás zenéje hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

Szarka Gyula, Szarka Tamás, a Ghymes Együttes tagjai Fotó: MTI/Sóki Tamás

Szarka Gyula, Szarka Tamás, a Ghymes Együttes tagjai Fotó: MTI/Sóki Tamás

Amire mindig számíthat a közönség, az saját hang, mely csak keveseknek jut ki. Március 24-án a budapesti Kongresszusi Központban egy erőd adó zenei élményben lehet részünk, ami nem csak feltölt, hanem új utakat is nyithat.