Kultúra

Hangszerekké vált énekesek Budapesten

A világ egyik legjobb a capella „Vocal Play” produkciója érkezik március 27-én Budapestre. Ezen a koncerten mindenki meghallhatja, hogyan énekelnek a fiúk hangszerekké válva: trombitaként, gitárként, vagy, ahogy a jazz épp megkívánja.

A Naturally 7 jócskán kilóg a cappella énekegyüttesek sorából, és inkább a vocal play meghatározást használják. Míg az a cappella hangszerek nélküli éneket takar, a Naturally 7 tagjai hangszerekké válva énekelnek. Az együttes március 2-án kezdte meg egy hónapos európai turnéját, majd a tavasz második felében végigkoncertezik Amerikát. Budapest is bekerült a turnéhelyszínek közé: a fiú a MoM Sportban lépnek majd fel.

A Naturally 7 jócskán kilóg a cappella énekegyüttesek sorából

A Naturally 7 jócskán kilóg a cappella énekegyüttesek sorából

Az a stílus és technika, amit a fiúk képviselnekrendkívül ritka és különleges. Úgy adják elő a Beatles, a Rolling Stones, a Boney M., a Coldplay, Michael Jackson, Simon és Garfunkel, Phil Collins és mások világslágereit, ahogy a világon senki más. Nem véletlen, hogy slágereiket már több mint 20 millióan élvezik a YouTube-on. Korábban Michael Bubléval közös világturnéjukon, 467 koncerten, több mint 4 millió nézőnek, 25 országba vitték el zenéjüket a világ minden tájára.

Az új album és az ahhoz tartozó turné érdekes újdonságokat tartogat számunkra. A lemez többféle műfajt ölel át, az egy évszázadon átívelő klasszikus dallamoktól kezdve, mint például Anton Dvorak “Going Home”, Anglia leghazafiasabb himnuszán át (Jerusalem), egészen Roberta Flack: “The First Time Ever I Saw Your Face”, vagy Sting: „Shape Of My Heart” című daláig. A főcímdal, a “Both Sides Now” pedig Joni Mitchell szerzeménye.

Folyamatos turnéik közepette rengeteg albumot készítettek. Egyik nagy szenzációjuk 2015-ben készült, melyen a Queen együttes Galileója adták elő, és, melynek előadásában megidézik a Queen mérföldkőnek számító 1975-ös videoklipjét is. Koncertjeiket lenyűgöző színpadi jelenlét, bámulatos technikai felkészültség és ellenállhatatlan humor jellemzi.