Csillagok

Tolószékbe került a Harry Potter sztárja

Most először fotózták le Robbie Coltrane színészt kerekesszékében, akit a legtöbben csak a jószívű félóriás, Hagridként ismernek a Harry Potter-filmekből. A színész évek óta komoly fájdalmakkal él, most az operációra vár.

A skót származású színész, humorista és író ma már nem tud lábra sem állni térde miatt, ezért láthatták többen is tolószékben a londoni St Pancras Renaissance Hotelben, számolt be róla a DailyMail. A 68 éves színész kopásos ízületi gyulladással küzd. Amíg nem zajlik le a műtét, addig tolószékben kell maradnia.

Fotó: TinoFotografie

Fotó: TinoFotografie

A brit The Sun című magazinnak azt mesélte a sztár egyik ismerőse, hogy Robbie-t már évek óta szörnyű fájdalom kínozza, már bottal sem tud járni, ugyanis túlságosan megterhelő számára, hogy ránehézkedjen a térdére. Ráadásul a műtétet, ami segíthetne rajta, csak Amerikában tudják elvégezni. Szörnyen érzi magát a székbe kényszerülve, de reméli, hogy a műtét után újra képes lesz lábra állni.

Három évvel ezelőtt a színész már mesélt arról, hogy az orvosai rendesen ráijesztettek. Akkor azt mondták neki, hogy vagy lefogy 45 kilót, vagy az egész életét tolószékben kell töltenie.

Itt már tolószékbe kényszerült a színész Fotó: Facebook

Itt már tolószékbe kényszerült a színész Fotó: Facebook

„Iszonyú fájdalmakat élek át nap mint nap. Már volt egy előzetes beavatkozás, ahol kiderült, hogy egy kis darab porc sem marad a térdemben, mind elkopott, teljesen eltűntek” – nyilatkozta még 2016-ban.

A színész egyébként valóban egyáltalán nem olyan magas, mint a Harry Potter-filmekben tűnt. 185 centijével egy átlag férfi magasságának felel meg. Ezzel szemben Rubeus Hagrid, aki a legendás lények gondozása tantárgyat tanította a roxforti diákoknak, két és fél méter magas volt, legalábbis az író, J. K. Rowling képzeletében. Hogy a filmben mégis óriásnak tűnt különböző technikai trükkök segítségével érték el.