Kultúra

Nincs több titok! Ők játszanak az év operájában

A hazai operaélet sztárjaival, fiatal művészekkel debütál az operák királynője, az Aida a szegedi Dóm téren. A címszerepet a többszörös díjnyertes szoprán, Ádám Zsuzsanna énekelheti, partnere László Boldizsár lesz.

Aki, csak egyszer is volt már a Szegedi Szabadtéri Játékok valamelyik előadásán, az nem felejti el egy életen át. Különleges atmoszféra lengi be az egész teret, legyen az operett, musical, vagy éppen opera. Július 26-án és 27-én is egy grandiózus mű, egy Verdi-opera érkezik a legendás színpadra. Az idei Szegedi Szabadtéri Játékok operabemutatóját Kesselyák Gergely rendezi. A karmester-rendezőénél jobb kezekbe nem kerülhetett volna az Aida. Kesselyák egyedisége már a Szabadtérin nagy sikerrel játszott Turandoton és Nabuccón is látszott, és nincs kétség, hogy az Aida sem lesz hétköznapi.

Az Aida előadás díszlet tervei

Az Aida előadás díszlet tervei

A címszerepet a fiatal szoprán, Ádám Zsuzsanna énekli majd, aki ezt a hozzá közel álló Verdi-szerepet életében először a hatalmas Dóm téri színpadon énekelheti esténként 4000 ember előtt. A fiatal operaénekes az elmúlt időszakban számos nemzetközi versenyen is eredményesen szerepelt, ezek közül Milánóból első díjat hozott el, tavaly pedig a Marton Éva Énekversenyen második helyezést ért el.

Adam_Zsuzsi_foto_Szamosi_Andras

Ádám Zsuzsanna fotó: Szamosi András

De nemcsak Ádám Zsuzsannának lesz újdonság a szerep, hanem darabbeli partnerének, a Radamest játszó László Boldizsárnak is. A Dóm téri közönség-kedvenc tenor egymás után már az ötödik évadban léphet fel a szegedi színpadon.

További nagy visszatérők is lesznek, így a bariton, Kálmándy Mihály Amonasro, Etiópia királyának szerepét fogja énekelni. A fiatal basszus, Kiss András pedig Ramfis főpapot fogja életre kelteni. De az operák királynőjében fog először a Dóm téri színpadra lépni a Magyar Állami Operaház kiemelkedő mezzoszopránja, Gál Erika, valamint a Szegeden is jól ismert operaénekes, Kálnay Zsófia is. A szólisták mellett egy 120 fős énekkar, LED-falat is igénylő díszlet, és Velich Rita művészi jelmezei ejtik majd ámulatba a közönséget.