Te + Én

Az elhidegülés egy házasságban nem törvényszerű

Bárki, bármit hisz a férfiakba nincs kódolva a megcsalás. A hűtlenség leggyakoribb oka, hogy a felek elhidegülnek egymástól, és ilyenkor a férfi persze, hogy máshol kezd keresgélni. De fordítva a nő is!

Nincs olyan, hogy ha egy nő mindent jól csinál egy kapcsolatban, házasságban akkor is megcsalás lesz a vége. Persze, ez nem is azt jelenti, hogy nem szabad hibázni, és csak a tökéletes nőt kell hozni, hisz akkor van esély megtartani a férfit. Nem, ez nem ennyire szögletes. De van pár olyan hiba, amit ha elkövet az ember az végezetes lehet a kapcsolatra nézve.

Az első és legfontosabb a szex hiánya. És ez mind két nemet érint. Mert, hölgyeim, uraim, ki, hogy érezné magát, ha imádott párja egyszer csak azt mondaná: „Édesem, ne haragudj, most nincs kedvem a szexhez!”  Bármennyire is jó volt, addig a kapcsolat ez az első jel, hogy valami változni fog. Ha nem beszélitek meg, akkor sokkal előbb, mint gondolnád. Mindenki önbizalmán csorba esik a visszautasítástól. Valaki ezt úgy kezeli, hogy összezuhan, míg mások megerősítésre várnak. Még egy-két szex-ellentmondás, és biztos lehetsz benne, hogy kezdődik a kitekintgetés.

Fotó: iStock.com/fabianaponzi

Fotó: iStock.com/fabianaponzi

Ha a nő személyisége, egyéni értékei, lénye már nem hat a férfira, nem csoda, hogy érdektelenné válik. A becserkészés, hódítás öröme mindenkiben ott van. Egy új, egy friss mindig izgalmasabb. Plusz, ha ez nem válás mellett történik, hanem még titkok és hazugságok övezik, akkor még izgalmasabb. Persze a kicsapongó élethez kell egy olyan karakter, akinek ez belefér az erkölcsi érzésébe, és ha már jól működik, tényleg nehéz lemondani róla. De működik, lelkiismeret-furdalás nélkül.

Fotó: iStock.com/GeorgeRudy

Fotó: iStock.com/GeorgeRudy

Sokan nem is gondolnák, de egy jól működő szexuális életet is képes elrontani a gyerekvállalás témája, ha a felek ebben nem egyeztek meg korábban, és ellentétes nézeteket vallanak, akkor sok szép évet tehet tönkre egy ilyen téma. Itt is, mint az első elutasításánál elég egy alkalom. Olyan ez, mint egy a csonttörés. Begyógyul, de mindig emlékezni fogsz rá, esetleg még érezni is. Mindenesetre ne úgy könyveld el, hogy ez volt megírva, és ne úgy, hogy minden pasi/nő ilyen. Csak rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle.