Kultúra

A zene kapta a főszerepet egy dokumentumfilmben

Budapestre érkezik az "America’s Musical Journey" című IMAX® dokumentumfilm. A Morgan Freeman által narrált és Aloe Blacc főszereplésével készült film az USA különleges zenei kultúráját ünnepli.

A zene figyelemreméltó módon képes összekötni a különböző kultúrákból érkező embereket. Erre a legjobb példa az Amerikai Egyesült Államok, amely nem csak hatalmas olvasztótégely, hanem számos zenei műfaj szülőhazája, és a legtöbb világhírű előadó otthona is. Róluk is szól az a 40 perces dokumentumfilm, amely nemrég került bemutatásra Amerikában és áprilisban már Budapesten vetítik.

A dokumentumfilm narrátora Morgan Freeman

A dokumentumfilm narrátora Morgan Freeman

A világhírű dokumentumfilm-rendező Greg MacGillivray által jegyzett alkotásban a Grammy-díjra jelölt énekes-dalszerző Aloe Blacc kalauzolja végig a nézőket Amerika zenei utazásán. Az Avicii egyik leghíresebb dalát, a ‘Wake Me Up’-ot is szerző Blacc a forgatás miatt bejárta az egész országot. A dokumentumfilmet különlegessé teszi a narrátora is, aki nem más, mint a többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész, Morgan Freeman.

A jazz, a blues és a rock and roll születése

A jazz, a blues és a rock and roll születése

Bárki, aki Amerikát választja úti céljának számtalan élmény várja. Például Nashville-ben, a country fővárosában, vagy az onnan három órás autóútra található a blues fővárosaként emlegetett Memphisben, ahol egyébként Elvis Presley háza is áll. Zenerajongóknak szintén kötelező a Mississippi torkolatánál fekvő New Orleans. A városban sétálva sok helyen játszanak jazzt a bárokban, de talán a leghíresebb a Francia negyedben a Bourbon street.

A filmet Budapesten április 9-én mutatják majd be, eredeti nyelven.