Siker

Akár belőled is lehet sztárfilmes

Ők mennek Cannes-ba. Kihirdették az első hazai Telefonfilmes Fesztivál döntőseit.

Kihirdették az első Magyar Telefonfilmes Fesztivál pályázatának tíz nyertesét; a győztes alkotásokat a Cannes-i Global Short Film Award mobiltelefonos szekciójának döntőjében vetítik május 25-én Franciaországban.

shutterstock_1291089784

Dr. Kiss Róbert Richard egyetemi oktató, Prima Primissima díjas újságíró, kommunikációs szakember a szerdai eredményhirdetésen elmondta, hogy mintegy 70 pályázat érkezett a fesztivál felhívására, az előzsűrizést követően a nemzetközi szakemberekből álló grémium 25 film közül választotta ki azt a tíz győztes alkotást, amely Magyarországot képviseli majd Cannes-ban. A maximum háromperces filmek között lélektani dráma, útifilm és humoros alkotás is szerepel. Kiemelte: az alkotások párkapcsolatokról, internetes zaklatásról, előítéletekről, az összetartozás-tudatról szólnak, de érintik a környezetvédelem témáját is.

A pályázat nevéből adódóan csak telefonnal lehetett forgatni, egy maximum 3 perces filmet készíteni. Kis túlzással ma már mindenkinek a zsebében van egy kamerás okostelefon, így szervezők szerint bárkiből lehet filmes – közölte az M1 Híradója.

A  beválogatott kisfilmek nemzetközi közönség előtt is megállják a helyüket, ezzel Magyarország hírét viszik a világban -tette hozzá Kiss Róbert Richard. A győztes filmek hamarosan megtekinthetők lesznek a http://mobilfilmfesztival.hu/ oldalon