Konyha

Nők a sör körül

Két nő, akik a sört, a sörkészítés, a sörök világát választották szenvedélyüknek mesélnek majd a sörszakmáról, a kooperációról, az együttműködési lehetőségekről április 3-án a budapesti Jardinette Gasztroklubban.

Két, szakmáját tekintve is különleges hölgy érkezik a budai Jardinette Kertvendéglő Gasztro klubbjába április 3-án.

Radányi Orsolya az Etyeki Sörmanufaktúrától és Késmárki Katalin a magyarhertelendi Kapucinus Kézműves Sörfőzdétől lesznek a gasztronómiai est előadói. Az előadó nők a sört választották szenvedélyüknek, így mi másról is, mint a sörről osztják meg gondolataikat a vendégekkel.

Természetesen különleges söreiket sem hagyják otthon, így például az etyeki VöröSÖRöm vörös IPA-t vörösáfonyával vagy a Kapucinus Nem vagyok Én Apáca meggyes barna láger sört lehet majd megkóstolni. Még az is előfordulhat, hogy ha eddig nem rajongtál a sörökért, az este után már pozitívan viszonyulsz az árpa, a komló vagy éppen a búza alapú habzó italokhoz.  A hölgyek szívesen válaszolnak kérdéseidre a sörökkel, a sörszakmával kapcsolatosan.

nőkasrőlkörülplakát

A válogatott sörök mellé a Jardinette séfje, Csánky István szezonális alapanyagokból alkot menüt, az adott sör és az étel ízei gyönyörűen kiegészítik majd egymást.

A menü pedig a következő:

Etyeki Sörpárlat

Gyömbéres jércegombóc epersalátával

Kapucinus: Illuminátor világos hopláger

Zöldséges barátfüle

Etyeki: Ambrózia Belga Búza (narancs/koriander)

Spárga piláf préselt nyúlcombbal

Kapucinus: Rock Me Kapucinus IPA

Mangalicapofa lassan sütve, krémes puliszkával

Etyeki: VöröSÖRöm vörös IPA vörösáfonyával

Kapucinus: Nem vagyok Én Apáca meggyes barna láger

Desszert jin és jang

Kókusz mousse Moszkauer ropogóssal

Etyeki: Ginger Bear gyömbéres belga brown ale

Sör flan fehér kávé öntettel

Kapucinus: Móres, Milk Stout

További információk az estről: www.jardinette.hu/noi-sorvacsora