Két, szakmáját tekintve is különleges hölgy érkezik a budai Jardinette Kertvendéglő Gasztro klubbjába április 3-án.
Radányi Orsolya az Etyeki Sörmanufaktúrától és Késmárki Katalin a magyarhertelendi Kapucinus Kézműves Sörfőzdétől lesznek a gasztronómiai est előadói. Az előadó nők a sört választották szenvedélyüknek, így mi másról is, mint a sörről osztják meg gondolataikat a vendégekkel.
Természetesen különleges söreiket sem hagyják otthon, így például az etyeki VöröSÖRöm vörös IPA-t vörösáfonyával vagy a Kapucinus Nem vagyok Én Apáca meggyes barna láger sört lehet majd megkóstolni. Még az is előfordulhat, hogy ha eddig nem rajongtál a sörökért, az este után már pozitívan viszonyulsz az árpa, a komló vagy éppen a búza alapú habzó italokhoz. A hölgyek szívesen válaszolnak kérdéseidre a sörökkel, a sörszakmával kapcsolatosan.
A válogatott sörök mellé a Jardinette séfje, Csánky István szezonális alapanyagokból alkot menüt, az adott sör és az étel ízei gyönyörűen kiegészítik majd egymást.
A menü pedig a következő:
Etyeki Sörpárlat
Gyömbéres jércegombóc epersalátával
Kapucinus: Illuminátor világos hopláger
Zöldséges barátfüle
Etyeki: Ambrózia Belga Búza (narancs/koriander)
Spárga piláf préselt nyúlcombbal
Kapucinus: Rock Me Kapucinus IPA
Mangalicapofa lassan sütve, krémes puliszkával
Etyeki: VöröSÖRöm vörös IPA vörösáfonyával
Kapucinus: Nem vagyok Én Apáca meggyes barna láger
Desszert jin és jang
Kókusz mousse Moszkauer ropogóssal
Etyeki: Ginger Bear gyömbéres belga brown ale
Sör flan fehér kávé öntettel
Kapucinus: Móres, Milk Stout
További információk az estről: www.jardinette.hu/noi-sorvacsora