×

Kultúra

Hernádi Judit visszatér a filmvászonra

Április 2-án kezdődik Grosan Cristina első nagyjátékfilmjének forgatása. A legjobb dolgokon bőgni kell című filmet nagyrészt budapesti helyszíneken veszik fel.

A legjobb dolgokon bőgni kell cím film főszereplője a harminc éves Maja, aki látszólag stabil párkapcsolatban, kiszámítható jövővel éli nagyvárosi életét. A gondtalannak tűnő lét azonban egy éjszaka leforgása alatt a feje tetejére áll, miután Maja talál rá egy váratlanul elhunyt távoli rokon holttestére. A halottszállítók érkezéséig kénytelen egy teljes éjszakát eltölteni a halott nénivel. Az éjszaka folyamán Maja szembesül mélyen eltemetett problémáival és rájön, hogy hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe és mindent elveszíthet…

Fotó: iStock.com/nampix

Fotó: iStock.com/nampix

A film forgatókönyve olyan harmincas nőkről mesél, akik egyszerre próbálnak megfelelni saját maguknak és a környezetüknek, miközben az életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni. A legjobb dolgokon bőgni kell nem generációs kérdéseket fejteget, hanem hitelesen, őszintén és nagy adag öniróniával szeretné bemutatni a harmincas nők útkeresésének nyomasztó állapotát.

Hernádi Judit, a film egyik főszereplője

Hernádi Judit, a film egyik főszereplője

A Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével készülő filmben jelentős szerepet kapott Bányai Kelemen Barna, Thuróczy Szabolcs, és tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit. A forgatókönyvet a az erdélyi rendező és a főszereplő közösen jegyzik. A film várhatón 2020-ban kerül a magyar mozikba.