Szerelem

Amit soha ne csinálj szex előtt

Azt hiszed, hogy csak riogatni akarunk, pedig tényleg érdemes komolyan venni néhány tanácsot, amit szex előtt semmiképp ne csinálj. Van, amit szex után sem javasolt. Mindez az egészségeteket és a kapcsolatotokat óvja meg.

Ne igyál túl sok alkoholt

Az első és legfontosabb hiba, amit sokan elkövetnek. Egy pohár bor, vagy valami édes még tökéletes ahhoz, hogy még jobban ellazulj, és kedvet kapj az együttléthez, de a túl sok pia már ronthat a szexen. A University of Missouri-St.Louis egyik kutatása például azt mondja, hogy az alkoholfogyasztók 11 százaléka képtelen volt az orgazmusra, hiszen az alkoholnak negatív hatása van a teljesítő képességre.

boréscsoki1

Ne vacsorázz be

Nem csak az alkohol, hanem az ételek is megterhelik a szervezeted. Azon túl, hogy ha jól laksz még a hasad is nagyobb lesz, a fiziológiai szükségletekről nem is beszélve. Ha már vacsora, akkor legyen könnyű, és valami olyan, ami növeli a libidót – kaviár, avokádó, osztriga – és ne olyat, ami megöli.

Ne szexelj piszkosan

Vannak olyan területek a testünkön, nem nehéz kitalálni, hogy ahol könnyűszerrel felhalmozódhatnak a húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok. Éppen ezért fontos, hogy mindig alapos higiénia előzze meg a szexuális együttlétet. Az sem mellékes, hogy ne a párod izzadt, koszos testével találkozz, de sok későbbi kellemetlenségtől is megkímélheted magad egy alapos zuhanyzással. Ugyanez igaz a szexuális segédeszközökre is. Sose rakd el úgy, hogy nem tisztítod meg alaposan. Ugyanis könnyen megtelepedhetnek rajtuk a kellemetlen fertőzéseket okozó mikroorganizmusok, melyeknek szintén nem kéne a testedbe jutniuk.

Fotó: iStock.com/Choreograph

Fotó: iStock.com/Choreograph

Ne élvezz el…
…mármint a szex előtt. Ha mondjuk, előtte pornót nézel, csak azt a célt szolgálja, hogy felkorbácsolja a hangulatod. Minden mást már a partnereddel élvezz!