Gyereknevelés

Még kettőt kell aludni a Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválig

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon, ahol a kicsik filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit.

Hazánk egyetlen direkt gyermekeknek szóló filmes rendezvény a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál, melyet április 12-14. között tartanak az Akvárium Klubban. A háromnapos gyerekfilm ünnepen több száz, a világ minden tájáról érkező rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek, emellett workshopok, filmes előadások, illetve Kölyök Film, valamint dizájn vásár vár téged és csemetédet.

Óriási élmény, amikor élőben hallhatja egy gyermek és persze egy felnőtt is kedvenc meséjének szinkronhangját, a rendezvényen Mikó István (Micimackó), Für Anikó (Fiona hercegnő) és Szalay Csongor (Andy- Toy story) beszél a szinkronizálás titkairól.

Ha gyermeked érdeklődik a színészet, a filmezés iránt, akkor is érdemes eljönnöd, hiszen Steinhauser Andrea casting director ad praktikus tippeket a szereplőválogatáshoz. A filmezni vágyók kipróbálhatják magukat a Gyerekfilm Akadémia filmes, animációs, kaszkadőr, forgatókönyvíró és sminkes workshopjain. A képregények szerelmesei pedig mindent megtudhatnak az idén hatvan éves Asterixről.

gyermekfilmfeszt0

A Cinemira idén is bemutat legendás magyar gyerekfilmeket, így pénteken Bagaméri fagyit nyalogatva lehet megnézni a KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR felújított változatát, szombaton premier előtt csobban a VIZIPÓK-CSODAPÓK mozifilm digitálisan felújított formában, vasárnap a kultikus MACSKAFOGÓ teljes ráncfelvarrás után tér vissza a vászonra.

Az Akvárium Klub előterében a teljes fesztivál ideje alatt filmes- és szuperhősös ajándéktárgyak, DVD-k, gyerekkönyvek, moziplakátok és profi filmes kütyük között böngészhetsz.