Siker

Történelmi siker! Aranyérmes és a világelitben a női hokiválogatott

Aranyérmes lett a magyar női jégkorong-válogatott a divízió 1/A csoportos világbajnokságon. A sikerrel feljutottak az A csoportba, így jövőre a világ legjobbjai között játszhatnak a magyar lányok.

Ausztria ellen játszott döntőt a magyar női jégkorong válogatott a divízió 1/A csoportos világbajnokságon, amit éppen Budapesten rendeztek. A káposztásmegyeri jégcentrumban a magyar csajok úgy léphettek jégre, hogy már tudták: feljutottak a legjobbak közé az A csoportba, mivel a sorsdöntőnek is nevezhető Dánia-Norvégia mérkőzésen a dánok 4-0-ás győzelmet arattak.

Magyarország - Ausztria döntőmérkőzés Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország – Ausztria döntőmérkőzés Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Így az osztrákok elleni meccsen csak az maradt a kérdés, hogy első vagy második helyen megy tovább Magyarország. Na meg az, hogy arany, vagy ezüstérem kerül a lányok nyakába. A fiatal magyar csapat egész héten jól teljesített, ezért is kerülhettek a döntőben. Legyőzték Norvégiát, Dániát és az olaszokat is (kiütéses győzelem volt a 9-0), és a szlovákok ellen csak hosszabbítás után kaptak ki 2-1-re.

Ezek után nem is lehetett kérdés, hogy az aranyért szállnak harcba, és magabiztos játékkal, 2-1-re győzték le az osztrákokat. A csapat érdekessége, hogy az a Pat Cortina a lányok szövetségi kapitánya, aki 2008-ban a férfi jégkorong-válogatottat irányította, és vívta ki velük a sportág hazai történetének legnagyobb sikerét – Saporróban megnyerték a másodosztályt. Cortina most a női csapattal is történelmet írt, és ott lehetnek 2020-ban az A csoportos világbajnokságon.

A győztes magyar csapat Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A győztes magyar csapat Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A csapat tagjairól ne feledkezzünk meg, ők érték el a történelmi sikert: Németh Anikó, Németh Bernadett, Tóth Enikő, Mayer Fruzsina, Rónai Alexandra, Seregély Mira, Kreisz Emma, Jókai-Szilágyi Kinga, Horváthy Tifani, Gasparics Fanni, Kiss Andrea, Odnoga Lotti, Kiss-Simon Franciska, Dabasi Réka, Grgivic Jelena, Nooren Averi, Huszák Alexandra, Pintér Lili, Gowie Alexandra, Pintér Hanna, Jókai-Szilágyi Zsófia, Nehring Stephanie.

Aranyosak! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Aranyosak! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szép volt csajok!