Stílus

Elárverezik a legendás sármőr személyes tárgyait

Burt Reynolds személyes tárgyaira, köztük egyik kedvenc autójára, cowboycsizmáira és sportzakóira licitálhatnak az érdeklődők a Julien's Auctions júniusi árverésén Beverly Hillsben. A színész tavaly szeptemberben hunyt el.

A kétnapos aukció fénypontja a legendás 1979-es Pontiac Trans Am típusú autó lesz, amely Reynolds és üzleti partnere, Gene Kennedy közös tulajdona volt. A fekete–arany színű jármű leütési ára becslések szerint akár az 500 ezer dollárt (142 millió forintot) is elérheti.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az árverésre kerülő tételek között szerepel továbbá – mi más? – két pár bőr cowboycsizma, amelyek külön-külön várhatóan 800-2000 dollár közötti áron fognak gazdát cserélni, valamint két cowboykalap, számos műalkotás, bútor és több tucatnyi személyes holmi is.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Reynolds fiatalon sportkarrierről álmodozott. A Floridai Állami Egyetem sportösztöndíjasa, a futballcsapat ünnepelt sztárja volt, ám egy térdsérülés, majd egy autóbaleset miatt pályafutása derékba tört. Az egyetemmel való kapcsolata azonban megmaradt, az aukción külön nekik készített, vagy személyre szabott baseball, kosárlabda és egyetemi válogatott dzsekikre licitálhatnak az érdeklődők.

Az árverés különlegessége lesz egy olajfestmény, amely a színész kedvenc lovát, Cartouche-t ábrázolja, ennek leütési árát 20-30 ezer dollár közé becsülik. Az aukcióra bocsátott tárgyak egy részét június 10. és 14. között kiállítják.

A Smokey és a bandita, a Gyilkos túra és a Boogie Nights sztárját 82 éves korában érte a halál 2018 szeptemberében Floridában.