Gyereknevelés

Gyermekkönyv a nagyobbaknak

A Pagony kiadó új könyve, A Könyvvadászok egy irodalmi utalásokkal teli, kódfejtős kalandregény 9-12 éves gyerekeknek.

Ha gyermeked szeret olvasni vagy éppen az olvasást kívánod megszerettetni vele ideálisnak tűnik Jennifer Chambliss Bertman írónő műve, a Könyvvadászok. A mű egy regény, amely kalandra hívja a 9-12 éves gyerekeket, az olvasó a főszereplőkkel együtt fejtheti meg a feladványokat és haladhat titokról titokra a megoldás felé. Azaz nem csak egy könyv, hanem egyben egy játék is, ami még élvezetesebbé teszi a befogadást. A kiadvány témája is abszolút korszerű, könnyen bele tudja képzelni magát egy mai gyermek.

konyvvadaszok_borito2c.indd

A regény főszereplője, a 13 éves Emily Crane élete irigylésre méltónak tűnik, hiszen családjával folyton utazik. Szülei egy életmódblogot vezetnek Amerika államairól, így évente más és más államba költöznek, hogy felfedezzék aktuális lakóhelyük minden adottságát, és megosszák élményeiket az olvasóikkal. Látszólag csupa kaland az élet, Emily azonban egyre kevésbé élvezi: irigykedve nézi a gyökeret eresztett családokat, az elmélyült barátságokat.

A mű szerzője, Jennifer Chambliss Bertman

A mű szerzője, Jennifer Chambliss Bertman

Nem csoda, ha Emily legmegbízhatóbb barátai a könyvek, és általuk szenvedélyes résztvevője Amerika új őrületének: a Könyvvadászatnak. Öröm az ürömben, hogy most éppen San Francisco-ba költöznek, ami a Könyvvadászat fellegvára. A városban él Garrison Griswold, akit a könyvkiadás Willy Wonkájának is hívnak, és aki egy olyan közösséget épít szerte az Egyesült Államokban, amely olvasásért rajongó fiatalokat vonz, akik imádják a fejtörőket.
A regényt igazán igazán különlegessé teszi a rengeteg utalás az amerikai szépirodalomra, valamint San Francisco városának megismerése. Nem is beszélve a különböző kódfejtési módszerekről, amiket kis kutakodás után mi magunk is elsajátíthatunk.