Csillagok

Boldog születésnapot Jack!

Soha sem tanulta a színészetet, mégis az egyik legsikeresebb művésznek mondhatja magát a ma 82 évesé lett színész.

1937. április 22-én született New Yorkban, John Joseph Nicholson néven. Háromszoros Oscar- és hétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, illetve filmrendező, forgatókönyvíró és nem utolsó sorban producer. Egy fogalom Hollywoodban, aki bármilyen műfajban a legjobbat képes alakítani, aki bármely középszerű történetből egyediségével, utánozhatatlan stílusával emlékezetest, szórakoztatót varázsol. Veszélyesen őszinte, alakításai mellett mondásai is legendásak:

„Azt mondják a fiatalabb nőket szeretem. És akkor mi van? Meglehetősen öreg vagyok, már majdnem mindenki fiatalabb tőlem.”

jack.nickholson2

„Ha a férfiak őszinték lennének, akkor bevallanák, hogy minden, amit tesznek és minden hely, ahova mennek nem más, mint egy esély, hogy nőket lássanak.”

A neve garancia egy jó filmre, a mosolya pedig nyolcvan felett is olyan jackes, hogy a hölgyek lába megremeg. Kevés ilyen igazi egyéniség, karakter létezik a szórakoztatóiparban, akit nem a marketing vezényel. Sajnos 2013 szeptember elején bejelentette, hogy végleg visszavonul a színészettől, mivel memóriaromlása miatt már egyre nehezebben tudja szövegeit megtanulni, s ebből következően megjegyezni. Ám olyan gazdag filmográfiát hagyott hátra, hogy bőven tudsz szemezgetni belőle, hiszen több, mint 50 évig szerepelt filmekben.

jack.nicholson2

Helent Hunt és Jack Nicholson a 70. Oscar-gála legjobb női és férfi főszereplői, akik egymás partnerei voltak a Lesz ez még így se című filmben 1998-ban.