Szerelem

Így dőlnek meg a szexmítoszok

Cipőméret, ujjak távolsága, amiből a méretre tippelhetünk, na meg a fogyasztó szex és társai. A Daily Mail jópár tévhitet megpróbált eloszlatni a szexel kapcsolatban.

A szexuális élet csúcsát a férfiak esetében 18, a nőknél 28 éves korukra teszik, de ez nem azt jelenti, hogy a két nem ekkor szexel a legtöbbet. A férfiak tesztoszteronszintje tényleg 18 éves korukban a legmagasabb, a nőknél pedig húszas éveik közepén a legnagyobb az ösztrogénszint. Ám kutatások szerint az egyedülálló férfiak a 30-as éveikben szeretkeznek a legtöbbször, a kapcsolatban élők pedig a negyvenes éveikben teszik ezt a legintenzívebben. A szingli nők és a kapcsolatban élő nők esetében ez a húszas évek végére tehető, vagyis náluk a hormonális érettség megfelel a valóságnak is.

fotó: iStock.com/fizikes

fotó: iStock.com/fizikes

Sajnos nem igaz az sem, hogy a férfiak pénisz mérete összefügg a cipőjük méretével, és a tenyér-ujj távolságukkal. Bár létezik egy úgynevezett Hox gén, amely az ujjak és a lábujjak fejlődésében, valamint a pénisz és a klitorisz növekedésében is szerepet játszik, de a valóságban nincs rá bizonyíték, hogy ezek között tényleg lenne összefüggés. Sőt, a magasság és a pénisz hosszúsága között sem túl erős a kapcsolat.

Ami sok nőnek a legfájóbb lehet, hogy a szex nem is annyira fogyaszt, mint az eddig gondoltuk. A brit lap szerint egy átlagos szeretkezés öt percig tart, ezért nem ez fogja meghatározni a plusz kilóktól való harcot. Más a helyzet, ha az ágy torna órákig tart, és akár napjában többször is, de azért ez nem tűnik túl valóságosnak.

teddjobbá.sex1

És az sem igaz, hogy a férfiak 7 másodpercenként a szexre gondolnak. Bár erről csak egy meglehetősen régi, 1994-es tanulmány van, ami arról számolt be, hogy a férfiak több mint a fele naponta vagy akár naponta többször is gondol a szexre, a nőknél ez az arány viszont csak 19 százalék.