Otthon

Kezdetben volt a tévé

A telefon már tud tévéként viselkedni, most a tévé utánozza a telefont

Évekkel ezelőtt éppen csak totyogni tudó gyerekek tévét néztek egy kanapén, kiflivéget majszolva.

A legjobban majszolható kiflivég sem feledtette a pelenkás közönséggel, hogy a műsor bizony unalmas. Ezért az egyik babácska lekászálódott a kanapéról, oda kacsázott a tévéhez, és nyálas, majszos ujját balról jobbra húzta a képernyőn.

És jött a meglepetés: túl a frissen keletkezett gyereknyálas csíkon nem történt semmi. Nem lett új kép, új műsor a tévében. Ennek a korosztálynak – és azóta többnek – elképzelhetetlen, hogy a csatornaváltás ne érintéssel történjék, hanem valami külön dobozféleséggel, amin számokat, billentyűket kell nyomogatni.

„A készülék” manapság a felnőtteknek is a telefon, amelynek képernyőjére – megfigyelték tudományosan – naponta kétszáznál is többet pillantanak, és ötvenvalahányszor nyomogatják.

shutterstock_1162627762_resize

Ezek után teljesen furcsa, ha hazatérve fekvő kép fogadja őket a szobai tévén. Különösen, ha – okos tévé lévén – az Instagram vagy a Snapchat tartalmát nézik rajta, ami ugye állt napközben a telefon képernyőjén.

Súlyos gond… (Fene a jó dolgukat! – mondta volna erre a nagymamám.)

De, nem az számít, hogy lehet-e Instagram képeket nézegetni fekvő képernyős tévén, hanem az, hogy van-e pénzed.

És, ha van, akkor lesz olyan tévé, amit meg lehet fordítani úgy, mintha telefont néznél. Sőt, fel lehet szerelni a legújabb technikával, így aztán tudsz neki szóban is utasítást adni, megérti a mozdulataidat: szuper okos, számtalan dolgot tud még.

(Katalóguskép)

(Katalóguskép)

A forgatás egyszerű művelet, mert olyan állványra szerelik a tévét, amelyen egy másodperc alatt átforgatható.

(Katalóguskép)

(Katalóguskép)

Az ára?

Nos, lehet, hogy az ára miatt te fogsz állóból fekvőbe fordulni: kb. 4,5 millió forint.