Konyha

Külön női parkoló a megújult Békásmegyeri piacon

Ötven üzlethelyiség, mélygarázs és természetesen kiváló minőségű magyar áruk várnak Óbudán.

Gondolom te is szeretsz piacolni, mert annak van egy sajátos hangulata, aurája, ahogy nyüzsög a sok ember, a különféle illatok terjengnek a levegőbe, az árusok hangoskodnak. Az egész olyan kaotikusnak tűnik, pedig minden rendben folyik, és ez így van már sok ezer éve, mióta piacok léteznek, gondoljunk csak az ókori görög agorára.
Én mindig nagyon tudok örülni, ha egy piac megújul, modernizálódik, mert jó érzés egy kulturált, tiszta, és mai világ igényeinek megfelelő vásárcsarnokban eltölteni az időt. Valahogy jobban esik a vásárlás utáni cipekedés vagy éppen egy finom lángos elfogyasztása is.

Epret pakol ki egy árus a nyitás előtt a békásmegyeri piac új csarnoképületében. MTI/Mohai Balázs

Epret pakol ki egy árus a nyitás előtt a békásmegyeri piac új csarnoképületében.
MTI/Mohai Balázs

Néhány napja átadták a békásmegyeri Heltai Jenő téri piac csarnoképületét. Nem kell aggódnod, ha kocsival érkeznél, mert egy közel 200 férőhelyes mélygarázsban parkolhatsz, ahol a lifthez legközelebb eső területeken külön parkolóhelyeket hoztak létre a mozgáskorlátozottak, a családok, valamint német mintára a nők számára. Emellett ötven üzlethelyiségben várnak őstermelők, tenyésztők, akik zöldségeiket, gyümölcseiket és húsáruikat kínálják neked. A kényelem miatt ezek az árusok mind földszinten helyezkednek el, így nem kell lépcsőznöd. Elsősegélynyújtó helyiség és gombavizsgáló is működik a csarnokban, így akár a hétvégi kiránduláskor gyűjtött gombákat is leadhatod itt ellenőrzésre.

A békásmegyeri piac új csarnoképülete. MTI/Mohai Balázs

A békásmegyeri piac új csarnoképülete. MTI/Mohai Balázs

Nemcsak a piac, annak környezete is megszépült, új utcabútorok, padok és növények is szépítik a teret, sőt, ha kerékpárral érkeznék, a vadiúj kerékpártárolóban elhelyezheted a bringádat is.