Konyha

Amit csak el tudsz képzelni pulykából

Idén május 3. és 5 között rendezik meg a Debreceni Pulykanapok kulináris és kulturális fesztivált.

Bevallom én imádom a pulykát, legyen szó sonkáról, kolbászról, szalámiról, na és persze sütve, párolva sem vetem meg ezt a finomságot. Ha te is hasonlóan vagy ezzel, és ennél egy jó pulykából készült ételt Debrecen téged vár.
A civis városban már 2003 óta megrendezik a Debreceni Pulykanapokat. Ahogy az lenni szokott egy sikeres rendezvény kapcsán ez is kinőtte magát és egy háromnapos fesztivállá fejlődött. A Kossuth téren és a belvárosi sétálóutcákban évről-évre tízezrek vesznek részt ezen a megmozduláson.

debr.pulyka4

Itt mindent megtalálsz, amit pulykából érdemes elkészíteni és elfogyasztani. Ne feledd, hogy az egyik legegészségesebb húsféle, nem véletlen, hogy a sportolók egyik első számú tápláléka. Persze a finom falatok mellett bőven jut a szórakozásból is, hiszen a rendezők könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint cigányzenével is készülnek. A gyerekekről és a családosokról sem feledkeztek meg, hiszen utcaszínház, sőt gyermekeknek bábszínház és számos más gyermekprogram is a rendezvény része. Persze ha vásárolnál otthonra valamilyen pulykaételt vagy vásár fiát ezt megteheted a kirakodó vásáron, illetve népművészeti és a kézműves vásáron is.

debr.pulyka1