Kultúra

Ez a kiállítás a labirintusról szól

Közel 200 m2-es, mitikus labirintust lehet bejárni a látogatóknak a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, ahol még áprilisban nyílt meg Boros Mátyás: Útvesztő című kiállítása.

Baksai József festőművész nyitotta meg a kiállítást, és a megnyitón figyelemfelkeltő mondatokkal csinált kedvet az alkotásokhoz. „Itt a mű se nem kezdet, se nem végeredmény. Közbenső közeg, amelyet a néző fejleszt tovább gondolattá. Élmény és anyag tömörül alkotássá. Ez a ma is élő szimbólum – az útvesztő – több mit 5000 éves múltra tekint vissza. Lehet bonyolult rendszer, ahol úton vagyunk, de nem tudjuk, hogy megtaláltuk vagy elvesztettük-e ezt az utat. Lehet egyszerű, amelyben csak az arra érdemes juthat el a középpontba és térhet vissza onnan. Boros Mátyás kiindulópontja az ember kétkedése, és ismeretlen irányába történő tapogatózása. Nem csontra, húsra vetkőzteti az embert, hanem érzelmekre, lélekre” – mondta a festőművész.

Az Útvesztő kiállítás

Az Útvesztő kiállítás

A Galéria kiállítóterében egy közel 200 m2-es, mitikus labirintust lehet bejárni. Az interaktív útvesztő az ókori görög mitológiából ismert áthatolhatatlan labirintus fogalmából indul ki. Az installáció egyes elemei át is alakíthatók a látogatók által, hozzájárulva ezzel a történetben felmerülő kérdések és szimbólumok megismeréséhez.

A Deák17 újabb produkcióval készült

A Deák17 újabb produkcióval készült

A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Budapest Art Weekkel közös program, mely május 31-ig látható Budapesten. A kiállítások és a programok díjmentesen látogathatók.