Kultúra

Inspiráló önéletrajz Michelle Obamatól

Az Egyesült Államok egykori first ladyje tollat ragadt – na jó, billentyűzetet – és egy személyes hangvételű sikerkönyv született.

„Sok minden van, amit még mindig nem tudok Amerikáról, az életről, sem arról, hogy mit hozhat a jövő. De magamat ismerem. Édesapám, Fraser arra nevelt, hogy keményen dolgozzam, sokat nevessek és álljam a szavam. Édesanyám, Marian megmutatta, hogyan gondolkodjam önállóan és hallassam a hangom” – írja Michelle Robinson Obama, aki 2009 és 2017 között az Amerikai Egyesült Államok first ladyje volt, Barack Obama feleségeként.

Az egykori first lady Fotó: iStock.com/Debby Wong

Az egykori first lady Fotó: iStock.com/Debby Wong

Michelle a gyermekkorát még Chicago déli részén töltötte. A család tetőtéri lakásában egy szobában lakott bátyjával, Craiggel, akivel gyakran fogócskázott kint a parkban. Aztán teltek az évek, a cserfes kislányból, okos felnőtt lett, a Princetoni Egyetemen és a Harvard Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát. Karrierjét a chicagói Sidley & Austin ügyvédi irodánál kezdte jogászként. Itt találkozott későbbi férjével, Barack Obamával. A házasságból két lányuk született: Malia és Sasha.

Az Obama család 2008-ban Fotó: iStock.com/Everett Collection

Az Obama család 2008-ban Fotó: iStock.com/Everett Collection

Az egykori first lady ebben a könyvben mesél először házasságuk első éveiről, arról, miként próbált egyensúlyt teremteni a munkája és a családi élet között, miközben férje politikai karrierje gyorsan ívelt felfelé. Beavat az elnökválasztás nehézségeibe, kicsit beenged a színfalak mögé, és bemutatja, hogy milyen is volt a rivaldafényben az Amerikai Egyesült Államok elnöke mellett. Az Így lettem című könyv hol a szerény iowai konyhákba, hol a Buckingham-palota báltermeibe kalauzol minket.

Így lettem Michelle Obama Fotó: iStock.com/Faizal Ramli

Így lettem Michelle Obama Fotó: iStock.com/Faizal Ramli

De mind végig ott a kérdés, hogy kik vagyunk, és hova szeretnénk eljutni. A könyv hetekig vezette a haza sikerlistát, népszerűsége nem volt véletlen: őszintén és humorral fűszerezve meséli el azt, amit egy átlag ember nagyon el sem tud képzelni.