Konyha

Desszertet melegen – Mandulás-csokis panini

Hajlamosak vagyunk csak húsos és zöldséges változatban gondolkodni, ha melegszendvicsről van szó, ám ennél jóval több lehetőségünk adódik.

A melegszendvics nagyon kedvelt étel, hiszen gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mivel kevés alapanyagra van szükség hozzá. Leginkább sajtos és valamilyen fajta húsos, esetleg tojásos, valamint zöldséges-gombás változatokban készítjük el. Pedig ennél sokkal szélesebb a spektrum, hiszen a melegszendvics, például egy panini lehet édes is.

Most az egyik legkedveltebb édes panini receptet osztom meg veled, melyet magam is gyakran és örömmel fogyasztok – sajnos túl sokszor, ami a vonalaimon mostanság meglátszik, de ez egy másik cikk témája lesz majd.

nutellás.panini1

Mandulás-csokoládés panini

Hozzávalók (egy gyerekes családnak):

12 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
2 dkg étcsokoládé pasztilla (nekem a 68.5%-os madagaszkári vált be leginkább)
2 dkg mandula (ledarálva)

Melegítsd elő a paninisütőt, majd tegyél 3-4 darab csokoládé pasztillát a szendvicsekbe, illetve szórd meg a darált mandulával. Vigyázz, mert ha túl sok csokit teszel bele, ki fog folyni a sütésnél. 6-8 percig süsd a paniniket, míg a kenyér ropogós és a csoki folyós állagú nem lesz.

nutellás.panini2