Konyha

Megtanulnád, hogy készül a klasszikus olasz tészta?

Olasz Kultúrintézet ingyenes pasta készítő képzést tart az Európa-napon, május 12-én.

Sajnos az olasz konyha a gyengém, ami felesleges kilókban is megmutatkozik az utóbbi években, de ki tud ellenállni azoknak a fantasztikus tészta költeményeknek, legyen szó pizzákról, makarónikról, lasagneról, illetve linguineről, esetleg bolognairól és hosszan folytathatnám a sort. Mindig is kíváncsi voltam rá, hogy egy olasz háziasszony hogyan is készíti el a tésztát és ehhez most még Olaszországba sem kell elutaznom. Az Európa-napon, május 12-én az Olasz Kultúrintézet és a Associazione Vivi Budapest ingyenes OLASZ HÁZI KÉSZÍTÉSŰ TÉSZTA WORKSHOP-ot rendez.

Tagliatelle garnélával és rozmaringgal.

Tagliatelle garnélával és rozmaringgal.

A workshopon a szervezők ígéretük szerint, ha kíváncsi vagy megmutatják, hogy hogyan készül az igazi, olasz, friss, házi készítésű tészta, ahogy az olasz nagymamák csinálják. Kétféle tésztát fognak készíteni, a mindenki által ismert tojásos tésztából készült tagliatellét (szélesmetélt) és a tojás nélküli tésztából készült orecchiettét (fülecske tészta).

A kézzel készített orecchiette (fülecske tészta).

A kézzel készített orecchiette (fülecske tészta).

A konyhai fogások mellett akár családodat is elviheted az eseményre, hiszen intézet a tészta titkon feltárásán túl többek között báb előadással, olasz néptánc előadással is készül a látogatóinak.

szélesmetélt4

Orecchiette brokkolival, parmezánnal és csilivel.