Siker

A magyar kézilabdás lányok nagy napja

A Siófok és a Győr is szuperjátékot mutatott

Május 11. fényes győzelmeket hozott a magyar női kézilabdasportnak. A Siófok és a Győr is győzelmet aratott, a Siófok KC – a klub történetében először – elnyerte az EHF-kupát.

(Ez az évente megrendezett versenysorozat, a Bajnokok Ligája után a kézilabdázók második legnehezebb nemzetközi összecsapása: azok a csapatok indulhatnak rajta, akik lemaradtak a bajnoki címről.)

A siófoki csapat ünnepel, miután megnyerték a női EHF Kupa döntőjét a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2019. május 11-én. A Siófok KC a Team Esbjerg elleni visszavágó mérkőzésen 26:21-re győzött. MTI/Bodnár Boglárka

A siófoki csapat ünnepel, miután megnyerték a női EHF Kupa döntőjét a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2019. május 11-én. A Siófok KC a Team Esbjerg elleni visszavágó mérkőzésen 26:21-re győzött.
MTI/Bodnár Boglárka

A siófokiak a dán Esbjerg csapatát 26-21-re (összesítésben 47-42-re) győzték le, s így a Siófok KC lett a hetedik magyar klub, amely elnyerte ezt a kupát. Magabiztosan nyertek egy olyan csapat ellen, amely utolsó tíz tétmérkőzésén legyőzhetetlen volt, s ebben a bajnokságban még nem kapott ki.

A győriek is egy skandináv együttessel, a norvég Vipers Kristiansanddal csatáztak a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti elődöntőjében. Szoros mérkőzésre számítottak, de – a védelemnek hála, akárcsak a siófokiak – biztonságosan győztek, a nézőket majd csak holnap, a ma, 18 órakor kezdődő döntőben kerülgetheti a szívgörcs.

Nora Mork, Kari Aalvik Grimsbo, Stine Bredal Oftedal és Kari Skaar Brattset /b-j), a Győr játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzés végén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 11-én. MTI/Czagány Balázs

Nora Mork, Kari Aalvik Grimsbo, Stine Bredal Oftedal és Kari Skaar Brattset /b-j), a Győr játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand mérkőzés végén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 11-én. MTI/Czagány Balázs

A 31-22-es győzelemhez nem kellett teljesen kihajtaniuk magukat, s talán maradt elég erő, az utolsó meccsre is. Önbizalom és akarat bizonyára van, hogy a Győr Audi ETO KC egy évtized alatt ötödször megszerezze a kupát.

Görbicz Anita, a Győr játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 11-én. MTI/Kovács Tamás

Görbicz Anita, a Győr játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 11-én.
MTI/Kovács Tamás