Szerelem

Talán nem is létezik a misztikus G-pont

Egy izraeli-amerikai tanulmány korábban feldolgozta az elmúlt 60 év szexuális témájú kutatásait, és arra jutottak, hogy eddig még senki nem találta meg egyértelműen a misztikus G-pontot.

Sok nő gondolja azt, hogy ő bizony tudja, hogy hol van a G-pontja. Lehet, hogy a férfi nem találja, na de azaz ő hibája. Pedig ez nem így működik, és főleg nem ilyen egyszerű. Még a nők sem tudják pontosan, hogy mi is ez a misztikus pont a testünkben.

fotó: iStock.com/AfricaStudio

fotó: iStock.com/AfricaStudio

Az amerikai és izraeli kutatókból álló csoport összesen 96 korábban publikált tanulmányt dolgozott fel az új kutatásuk során, melyek mind a hüvelyfalon található, feltételezhetően orgazmikus területet próbálták pontosan behatárolni.

Végül arra a következtetésre jutottak, hogy valójában a G-pontként ismert anatómiai terület nem létezik. Ez a tanulmány vezetője mondta ki, és erősítette meg. A szövettani vizsgálatok során kiderült, hogy bizonyos nők hüvelyfalán, egy bizonyos területen valóban több az idegvégződés, de a tudósok szerint az emberi test érzékenysége nem kizárólag az idegvégződések számán múlik. A G-pontként ismert terület valójában nem más, mint a csikló egy meghosszabbított nyúlványa.