Csillagok

Vilmos herceg legnagyobb fájdalmáról beszélt

A BBC egy, a mentális egészséggel foglalkozó műsorában nyilatkozott Vilmos herceg arról, hogy mit is jelent számára az, hogy trauma, és mi volt gyerekkorában az, ami a legfájóbb volt.

Bár nem nehéz kitalálnunk, hogy mi viselte meg legjobban Vilmos herceget ifjú korában. Akár a szülei válása is lehetett volna egy feldolgozatlan trauma, de édesanyja, Diana elvesztése még ezt is felülírta.

Fotó: iStock.com/Isaaack

Fotó: iStock.com/Isaaack

Vilmos 1982-ben született és csak 10 éves volt, amikor szülei 1992-ben elváltak, ugyanabban az évben, amikor Diána hercegnő édesapja elhunyt, de a herceg és testvére így is igyekeztek a lehető legtöbb időt tölteni anyjukkal. Diána azonban 1997-ben életét vesztette egy autóbalesetben Párizsban, és ez fiait, akik rajongásig szerették anyjukat, lelkileg nagyon megviselte. Vilmos erről most a BBC egyik műsorában beszélt.

„Semmihez sem hasonlítható az a fájdalom, amit édesanyám elvesztésekor éreztem – mondta Vilmos herceg, aki ma már három gyermek édesapja.

Victoria, 2016. szeptember 25. Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia, a felesége, Katalin cambridge-i hercegnő gyermekeik, György herceg és Sarolta hercegnő társaságában a kanadai Brit Columbia tartományban fekvő Victoria repülőterére érkeznek 2016. szeptember 24-én. (MTI/AP/The Canadian Press/Jonathan Hayward)

Victoria, 2016. szeptember 25.
Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia, a felesége, Katalin cambridge-i hercegnő gyermekeik, György herceg és Sarolta hercegnő társaságában a kanadai Brit Columbia tartományban fekvő Victoria repülőterére érkeznek 2016. szeptember 24-én. (MTI/AP/The Canadian Press/Jonathan Hayward)

Vilmos beszélt a helikopterpilótaként végzett korábbi munkájáról is, ami körül „állandóan ott settenkedett a halál”. A mentőmunka világa azonban sokkal nyitottabb, hiszen olyan családokkal is kellett foglalkoznia akár minden nap, akik épp a létező legrosszabb hírt kapták a szeretteikről. Mivel ezt a herceg igazán át tudta érezni, minden empatikus képessége megvolt ahhoz, hogy segítsen. És így van ez a mai napig is.