Kultúra

Csütörtökön indul útjára a gyönyör

Örökzöldek halhatatlanokkal: egy olasz vígjátékot és egy magyar játékfilmet ajánlunk a közmédia kínálatából csütörtökre.

Egy olyan, ’75-ös olasz vígjátékot tűz műsorra csütörtökön 21.45-től a Duna TV, amelynek már a stáblistája is elbűvöl: Claudia Cardinale és Vittorio Gassman játssza a főszerepet az Éjfélkor indul útjára a gyönyör című film történetben. A szép és szenvedélyes Tina bíróság elé kerül: azzal vádolják, hogy megölte a kedvesét. A perben sok minden kiderül szerelmi kapcsolatairól és féktelen természetéről, ezért mindenki azt gondolja, hogy valóban ő a gyilkos. Az egyetlen női ülnök, a gazdag Gabriella Sansoni mégis hisz az ártatlanságában, és nyomozni kezd az érdekében. Nem sejti, hogy ezzel saját élete is új irányt vesz majd. A filmet Marcello Fondato rendezte.

screenshot-www.mediaklikk.hu-2019.05.20-09-32-30

Rögtön az olasz vígjáték után kezdődik (23.35-től) a Dunán az 1960-ban bemutatott Próbaút című magyar film – ez már magyar halhatatlanokkal gyönyörködtet, mint Sinkovits Imre, Tordy Géza vagy Krencsey Marianne vagy Komlós Juci.

screenshot-www.mediaklikk.hu-2019.05.20-09-31-57

Vetró János teherautósofőr nős, egy kisiskolás fiú apja. Felesége, a csinos Manyi, férjhezmenetele óta nem dolgozik. A férfi az utóbbi időben túl sokat iszik, házasságuk maga a pokol. Manyi kisfia balesete után összeköltözik szeretőjével, nemcsak férjét, de a gyereket is elhagyja. Vetró magához veszi a gyereket, akit azonban rövidesen intézetbe visznek. Manyit időközben megunja szeretője, ezért az asszony újra szeretné összehozni családját…