Csillagok

Emlékszel Ónodi Henriettára, a mosolygós kislányra?

18 évesen már olimpiai bajnok volt és imádta az ország. De mi történt azóta a lánnyal, aki mai napon 45 éves lett?

Ónodi Henrietta a magyar női tornászsport utolsó olyan nagy csillaga volt, aki a 90-es évek elején teljesedett ki. Az olimpiai arany mellett világbajnoki elsőséget, Európa-bajnoki címet és világkupa-aranyat is begyűjtött. A békéscsabai hölgy ráadásul történelmet írt már azzal is, amikor 1989-ben a brüsszeli Európa-bajnokságon felemás korláton aranyérmet nyert, mert ezzel ő lett a magyar női tornasport első Európa-bajnoka.

Amikor kisgyermekként láttam versenyezni, mindig olyan egyszerűnek tűnt, ahogy megjelent és a gravitációt meghazudtolva egymás után végezte a gyakorlatait.  Egyszerre volt jelen benne az erő, a nőiesség, a könnyedség és az elegancia.

A 90-es évek végén visszavonult a versenysporttól, majd az Egyesült Államokba ment tanulni, a San Antonio-i Incarnate Word Egyetem elvégzése után a napfényes Miamiban az Olimpikonok Világszövetsége regionális irodájának munkatársa lett. Jelenleg is a mediterrán paradicsom közelében él, ahol férjhez ment Jimbo Halley orvoshoz. Három gyermekük született, Annabella, Sebastian és Christian.

Henrietta boldog feleség és családanya az újvilágban.