Kultúra

Már negyedszer buliznak a Müpa mélygarázsában

Június 1-jén ismét buli lesz a város egyik legextrémebb koncerthelyszínén!

Minden eddiginél több zenekar jelentkezett az immáron negyedik alkalommal meghirdetett Garázsband Fesztiválra, így a szűrinek nagyon nem volt könnyű dolga. Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor Lecsó (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Žagar) szakmai füllel hallgatott meg minden pályaművet, és egymástól függetlenül értékelték őket.

Ezúttal a mélygarázsban lesz a szórakozás Fotó: MTI/Illyés Tibir

Ezúttal a mélygarázsban lesz a szórakozás Fotó: MTI/Illyés Tibir

Ezúttal is 5 banda mutatkozhat be a Müpa mélygarázsának partyján. Közöttük van a 21 Gramm Akusztik. Az alig másfél éve alakult banda 2017-ben elnyerte a székesfehérvári Arany Dobverő díjat, de megfordultak már a Veszprémi Utcazene Fesztivál tehetségkutatóján is. De fellép június 1-jéne az Urbán Bence vezette Gidnim’Rém, a 2017 őszén alakult Peer Pressure, a már veteránnak számító Verőköltő és a nagyjából négy éve alakult háromtagú Rien Du Sol is.

A Rien Du Sol tagjai

A Rien Du Sol tagjai

Utóbbi zenekarnak a stílusára leginkább az alternatív rock meghatározás illene. Első kislemezük, a We’ll See, Father idén januárban jelent meg, amelynek Martyrs (SOS) című számához a fiúk rögtön elkészítették első klipjüket is.

Az estét a JETLAG indítja majd be 19 órától, Molnár Tamás és Czoller Bence zenekara után pedig a nyertes bandáké a színpad, akik egy-egy önálló, 40 perces koncerttel mutatkozhatnak be. A közönség természetesen idén is szavazhat a kedvenceire, akik így értékes különdíjakhoz juthatnak. A belépés idén is ingyenes. Lesz minden, ami egy jó bulihoz szükséges: csapolt sör, zsíros kenyér és jó zene!

A JETLAG koncertje nyitja az estet

A JETLAG koncertje nyitja az estet

Garázsband Fesztivál program

2019. június 1. szombat 19:00 — 01:00

• 18.30: háznyitás
• 19.00: JETLAG – a házigazda nyitóbulija
• 20.00: 21 Gramm Akusztik
• 21.00: Rien du Sol
• 22.00: Verőköltő
• 23.00: Peer Pressure
• 24.00: Gidnim’Rém