Csillagok

Gyászol II. Erzsébet királynő

Meghalt az egyik legrégebb óta szolgáló alkalmazottja a brit királynőnek. Elképzelhető, hogy emiatt megszegi a protokollt is.

Annette Wilkin 72 éves korában hunyt el, egy rövid lefolyású betegséget követően. Az idős hölgy 40 éven keresztül volt II. Erzsébet házvezetőnője, ő volt az, aki a legrégebb óta volt a királynő mellett, így nem is csoda, hogy kapcsolatuk több lett egyszerű munkaadó-alkalmazott viszonynál. Az elmúlt 40 év alatt nagyon közel kerültek egymáshoz, a brit Mirror című lap úgy tudja, hogy szinte barátok lettek. Éppen ezért a királynőt nagyon lesújtotta a hirtelen halálhír.

A királynő látogatást tesz az egyik befogadó központban, ahol a tűzvészben megsemmisült nyugat-londoni Grenfell toronyház hajléktalanná vált egykori lakóit helyezték el 2017. június 16-án (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A hivatalos események között nem szerepel a temetésekre járás, de minden bizonnyal II. Erzsébet most nem fog foglalkozni a királyi protokollal, és elmegy az eseménnyre. Sokat köszönhet Annette-nek, hiszen az asszony soha nem házasodott meg, életét a királyi család szolgálatának szentelte.

Egyébként mindenki nagyon kedvesnek, tisztelttudónak tartotta és a munkáját mindig tökéletesen végezte. 2014-ben vonult vissza, ám még ekkor sem távolodott el a királyi családtól. Sőt, kapott egy házat a windsori birtokon belül, így élete végéig a királynő mellett maradhatott.