×

Te + Én

A gyermektelen szingli nők a legboldogabbak?

Az egyik londoni egyetem viselkedéstudományi professzor azt tanácsolja, hogy a férfiak nősüljenek meg, a nők viszont ne menjenek férjhez. Mi meg feltesszük a kérdést, hogy miiiicsodaa??

A The Guardian című brit lap idézi Paul Dolan professzort, aki szerint a társadalmon belüli legboldogabb alcsoport az olyan egyedülálló nőké, akiknek nincs gyerekük. A professzor kutatásai során arra jutott, hogy amíg a férfiaknak jót tesz a házasság, és tovább is élnek, mint agglegény társaik, addig azok a nők, akik házasok és gyereket is nevelnek rengeteg stressznek, valamint lelki és fizikai fájdalomnak is ki vannak téve.

unsplash.com/Kelly Sikkema

unsplash.com/Kelly Sikkema

A kulcsszó az egészben, hogy ki, mikor boldog. Mindannyian átesünk különböző életszakaszokon. Majdnem mindenki volt már szingli – hacsak nem kapcsolatfüggő – , van, aki elvált van, aki házas, és van, aki épp a padlón van. Így nem lehet elvárás, hogy minden ilyen szakaszban boldogok legyünk, bár ezt kellene valahogy elérni. A szingli is élvezheti az egyedüllétet, és a családos anyuka is imádhatja a gyerekeit. Ugyanakkor mindenki érezheti úgy, hogy néha ki kell ebből szakadni, de amit választottunk, abból a maximumot kell kihozni.

Fotó: iStock.com/master1305

Fotó: iStock.com/master1305

Még a professzor szerint is van egy ellentmondás a saját állításában, ugyanis sok családos nő érzi sikeresnek és teljesnek magát, és sok olyan szingli van, akiket inkább nyomaszt az egyedüllét. Talán nem is kell igazságot tenni, mindenki úgy éljen, ahogy boldognak érzi magát.